Harghita: PDL, UNPR, PRM, PNŢCD şi PER cheamă USL la discuţii pentru Alianţa Electorală Românească

Liderii filialelor din Harghita ale PDL, UNPR, PRM, PNŢCD şi PER invită conducerea USL la discuţii pentru constituirea Alianţei Electorale Româneşti, pentru ca românii să fie mai bine reprezentaţi în administraţie, însă şeful PSD Harghita, Mircea Duşa, spune că USL nu va colabora cu aceste partide.

Urmărește
196 afișări
Imaginea articolului Harghita: PDL, UNPR, PRM, PNŢCD şi PER cheamă USL la discuţii pentru Alianţa Electorală Românească

Harghita: PDL, UNPR, PRM, PNŢCD şi PER cheamă USL la discuţii pentru Alianţa Electorală Românească (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni şi semnat de liderii filialelor Harghita ale PDL, UNPR, PRM, PNŢCD şi PER, având în vedere specificul judeţului Harghita, unde românii reprezintă aproximativ 15 la sută din totalul populaţiei, conducerile filialelor judeţene ale Partidului Democrat Liberal, Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Partidului România Mare, Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat şi Partidului Ecologist Român "invită conducerea Uniunii Social Liberale (USL) Harghita, precum şi celelalte partide din judeţ, la discuţii în vederea constituirii unei alianţe electorale româneşti, ce va avea ca obiectiv obţinerea a cât mai multe mandate de consilieri judeţeni, dar şi a unor mandate de consilieri locali, la nivelul anumitor comunităţi locale".

Liderii partidelor menţionate au lansat un apel "către toţi cei care simt şi gândesc româneşte" să accepte cât mai curând participarea la discuţiile pe tema alianţei electorale, exprimându-şi convingerea că "doar astfel românii vor fi cât mai bine reprezentaţi la aceste niveluri, dar şi că numai împreună vom putea rezolva problemele cu care se confruntă românii din Harghita".

Preşedintele interimar al PDL Harghita, Adrian Trif, susţine că ideea începerii dezbaterilor pe tema constituirii Alianţei Electorale Româneşti în judeţ îi aparţine partidului pe care îl conduce.

"Suntem dispuşi la dialog, PDL Harghita chiar a fost iniţiatorul demarării discuţiilor în vederea constituirii Alianţei Electorale Româneşti. Ca întotdeauna, PDL este dispus la orice soluţie pentru apărarea intereselor comunităţii pe care o reprezintă", a declarat Adrian Trif.

Trif a afirmat că, în cazul formării Alianţei Electorale Româneşti, ar exista şanse mari ca în CJ să intre cinci-şase consilieri români, faţă de doi în prezent, iar în consiliile locale din municipiile Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, unde nu este niciun consilier român, să existe, după alegerile locale, şi reprezentanţi ai populaţiei româneşti.

La rândul său, preşedintele UNPR Harghita, Claudiu Sere, a afirmat că liderii partidelor româneşti din judeţ trebuie să îşi depăşească orgoliile personale.

"Consider că în Harghita trebuie să depăşim orgoliile personale şi să avem în principal în vedere interesul românilor de a fi cât mai bine reprezentaţi la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) şi, în localităţile în care nu există reprezentare românească în prezent, în consiliile locale. Aici trebuie să facem primordial politica românilor şi abia apoi pe cea a propriului partid", a spus Claudiu Sere.

Întrebat dacă va da curs invitaţiei, copreşedintele USL Harghita Mircea Duşa (liderul PSD Harghita) a spus că se bucură de invitaţia la dialog politic, însă, potrivit hotărârii luate la congresul USL de sâmbătă, Uniunea nu va colabora, în alegeri, cu partidele care sprijină guvernarea.

"Eu mă bucur că partidele româneşti din judeţ fac o invitaţie la dialog, dar, aşa cum deja se ştie, la Congresul USL s-a hotărât că nu vom colabora în alegeri cu partidele care sprijină guvernarea. PSD, PNL şi PC vor candida pe liste comune în cadrul USL la CJ şi municipiul reşedinţă de judeţ, precum şi în toate localităţile unde românii reprezintă o pondere mai mică în cadrul electoratului", a spus Mircea Duşa.

Liderul PSD Harghita a invitat partidele româneşti care "doresc să contribuie la această construcţie politică, adică la USL", să candideze pe listele acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici