Haşotti lui Marko:Vă felicit că aţi condamnat ieşirile liderilor maghiari, liderii PDL nu au făcut-o

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că îl felicită pe vicepremierul Marko Bela pentru că a condamnat "ieşirile antiromâneşti şi neeuropene" ale unor importanţi lideri politici maghiari, în timp ce liderii PDL nu au făcut acest gest.

Urmărește
2 afișări

"Dumneavostră aţi confirmat că este nevie de o astfel de declaraţie pentru ca Parlamentul României, aici, la Bucureşti, nu în altă ţară, să îşi exprime un punct de vedere care să apere demnitatea naţională. Vă felicit că aţi condamnat ieşirile profund antiromâneşti, neeuropene, ale unor importanţi lideri politici maghiari, în timp ce liderii PDL nu au făcut-o", a spus Haşotti.

El a arătat că îi este teamă pentru faptul că ofensele aduse României şi istoriei sale naţionale au fost aduse pe teritoriul României.

"Vă felicit pentru ce aţi spus, dar ce au spus înalţii demnitari maghiari în frunte cu prim-ministrul, vice-prim-ministrul, preşedintele Parlamentului maghiar nu au fost spuse cu consultările comisiilor de politică externă. Nu cred că e nevoie de cine ştie ce comisii şi comitete pentru a ne exprima aici", a spus Haşotti.

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, miercuri, în plenul Camerelor, că o eventuală declaraţie a Parlamentului trebuie să fie examinată anterior de comisiile de politică externă, de către toţi liderii şi toate partidele politice şi nu ar trebui impusă "pe bază de majoritate sau pe bază de opoziţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici