- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.01.2014, 18:53)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hayden: SUA fură informaţii pentru a-şi proteja cetăţenii, chinezii pentru a-i îmbogăţi
Fostul director al NSA şi CIA Michael Hayden a declarat, vineri, la Bucureşti, că SUA fură informaţii pentru a asigura securitatea cetăţenilor săi, nu pentru a-i îmbogăţi, aşa cum face Beijingul.
Urmărește
525 afișări
Hayden: SUA fură informaţii pentru a-şi proteja cetăţenii, chinezii pentru a-i îmbogăţi (Imagine: Shutterstock)
Într-un discurs susţinut la BNR, generalul Hayden a declarat că sunt trei categorii de "păcătoşi" în spaţiul cibernetic: statele, grupările infracţionale şi anarhiştii.
Statele sunt "foarte bune la asta. Al meu este. Am fost director al NSA şi, din motive de strângere de informaţii şi împotriva unor ţinte legitime, am furat informaţii de la alte state. Asta nu ne pune pe picior de egalitate cu chinezii. Şi chinezii fură lucruri. Şi noi, americanii, furăm. Dar o facem pentru a asigura securitatea cetăţenilor noştri, nu o facem pentru a-i îmbogăţi pe cetăţenii noştri. Şi asta este diferenţa dintre noi şi chinezi", a spus Hayden, la dezbaterea "Intelligence and Cyber Security".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Cea de-a doua categorie sunt "grupările infracţionale", destul de întâlnite în fostul spaţiu sovietic. Sunt formate dintr-o mulţime de "oameni talentaţi, care lucrează pentru orice îi plăteşte, pentru a fura lucruri sau pentru a distruge reţele în numele altor persoane".
Al treilea grup este format din anarhişti şi activişti, precum Guccifer, care "nu o fac pentru profit, ci o fac pur şi simplu".
În opinia sa, cel mai periculos este cel de-al treilea grup.
"Statele trebuie să fie responsabile pentru acţiunile lor. Trebuie să fie atente, pentru că acţiunile lor au consecinţe. Grupările au mai puţin control, dar, în definitiv, sunt nişte paraziţi. Trăiesc pe spinarea altora. Nu găsesc vreun exemplu de parazit care să poată supravieţui după ce îşi distruge «gazda». Sunt răi, dar nu sunt o catrastrofă", a spus generalul american.
Acesta se declară mai îngrijorat de acest grup, format din persoane care au "20 şi ceva de ani, (stau) în pijamale şi papuci de casă, trăiesc încă la mama, în subsol, şi care pot fi supărate pe lume, care au nevoi pe care eu şi voi poate nu le înţelegem şi, cu siguranţă, nu le putem îndeplini". Michael Hayden susţine că aceşti tineri pot deveni foarte periculoşi dacă vor achiziţiona capabilităţi pe care în prezent doar statele şi grupările infracţionale le au.
Printre invitaţii la conferinţă s-au aflat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu, miniştrii Liviu Voinea şi Mihnea Costoiu, consilierul prezidenţial Iulian Fota, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu şi senatorul PSD Mircea Geoană, precum şi ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris.
Michael Hayden se află într-o vizită la Bucureşti în cadrul căreia s-a întâlnit şi cu directorul SRI, George Maior.
Hayden, în vârstă de 59 de ani, a fost director al NSA între 1999 şi 2005 şi a condus CIA în perioada 2006-2009.
În prezent, generalul în retragere este consultant în cadrul Chertoff Group, o companie de consultanţă în domeniul securităţii.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat