„Comitetele Centrale ale PNL şi PSD. Atunci şi Acum. Acelaşi USL. 3 iulie 2012 – Nimic nu se anunţa special în acea zi. Până când Ponta şi Antonescu şi-au dat mâna şi au început asaltul. Blaga a fost schimbat cu Antonescu, iar Anastase cu Zgonea. Împotriva tuturor regulilor democratice. A fost o zi neagră a democraţiei. 23 noiembrie 2012 – Fără motive consistente, o revocă pe Anca Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului. Este un abuz de putere din partea noului FSN, care îşi subordonează total orice instituţie a statului român prin orice mijloace, inclusiv prin încălcarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii Constituţionale”, scrie pe Facebook Bodgan Rodeanu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.
El apreciază că miza revocării Ancăi Dragu „nu este consolarea lui Florin Cîţu pentru debarcarea pusă la punct la Cotroceni”.
“ ştie că singura lor şansă este să nu lase USR să le blocheze abuzurile pe care le pregătesc: preşedintele Senatului are un rol important în a semnala derapajele activităţii din parlament şi poate sesiza CCR asupra legilor asupra cărora există suspiciuni de neconstituţionalitate. Ce nu au înţeles în 2012 Ponta şi Antonescu nu înţeleg astăzi nici co-preşedinţii : orice democraţie are nevoie de un echilibru al puterilor. Au fost mai multe cazuri în care preşedinţia Senatului a aparţinut opoziţiei. Nu avem mari speranţe de la CCR-ul plin de politicieni vechi, dar vom duce revocarea Ancăi Dragu la Curtea Constituţională”, conchide Rodeanu.
Anca Dragu a fost revocată marţi din funcţia de preşedinte al Senatului. Solicitarea de revocare a fost votată de 82 de senatori. Anca Dragu a spus că este „un abuz de putere” şi o „tiranie a majorităţii” şi că se va adresa Curţii Constituţionale.
Noul preşedinte al Senatului a fost ales Florin Cîţu, care a primit 82 de voturi.