- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.10.2014, 17:22)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hrebenciuc: Casa în care locuiesc cu fiul e cumpărată de la Mitrea, care o moştenise de la părinţi
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a precizat, sâmbătă, că locuieşte, împreună cu familia, în casa fiului său, Andrei, pe care a cumpărat-o, de bună credinţă, de la Miron Mitrea, care, la rândul său, o moştenise de la părinţi, el arătând că fiul său şi-a lămurit regimul acestei proprietăţi la ÎCCJ
Urmărește
2108 afișări
Viorel Hrebenciuc (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)
Hrebenciuc a răspuns astfel acuzaţiilor din presă potrivit cărora ar avea probleme legate de modul de dobândire şi situaţia acestei proprietăţi.
El a arătat, astfel, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că în anul 1998 a cumpărat, fiind cumpărător de bună credinţă, apartamentul 2, care reprezintă trei pătrimi din casă, de la Miron Mitrea, care o avea moştenire de la părinţii săi, aceştia locuind în imobil din 1941.
Hrebenciuc a menţionat că, în anul 2001, apartamentul 1, care are două camere, „a fost revendicat ilegal de o casă de avocatură”, pe care nu a nominalizat-o, care s-ar ocupa cu retrocedările de imobile, iar procesul a fost câştigat de deţinătorul apartamentului respectiv în anul 2006, după cinci ani de procese, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit lui Hrebenciuc, în anul 2006, acelaşi cabinet de avocatură, „bazându-se pe acte false”, l-a acţionat în judecată pe Andrei Hrebenciuc, revendicând de această dată tot imobilul şi cerându-i şi daune de 400.000 de euro plus o mie de euro pentru fiecare lună în care a locuit.
El a arătat că acest proces a fost câştigat de Andrei Hrebenciuc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2013, după şapte ani de procese, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă.
„Precizez că, personal, locuiesc în acest imobil împreună cu familia mea, care nu face parte din patrimoniul naţional, nefiind clădire istorică. Nu mai deţin nicio altă locuinţă”, a arătat Hrebenciuc.
El a menţionat că a făcut aceste precizări în legătură cu dezvăluirile „pretins incendiare” privind casa lui Andrei Hrebenciuc, în care locuieşte şi el.
România Tv a relatat că numele lui Andrei Hrebenciuc ar fi fost legat de o retrocedare suspectă de ilegalităţi, fiind vorba de apartamentul în care locuieşte acesta şi care ar fi fost revendicat în instanţă de familia foştilor proprietari. Potrivit sursei citate, apartamentul dintr-o casă naţionalizată în care locuieşte Andrei Hrebenciuc ar fi fost vândut de către stat unui pictor în 1996, iar la scurtă vreme pictorul l-ar fi vândut lui Miron Mitrea, care i l-ar fi vândut lui Viorel Hrebenciuc în 1998, acesta din urmă trecându-l direct pe numele fiului său, Andrei, care avea atunci 15 ani. Între timp, familia proprietarilor de dinainte de naţionalizare, stabilită în Franţa, ar fi cerut restituirea întregului imobil. Suspiciunile de ilegalităţi ar fi apărut ca urmare a faptului că pictorul ce a cumpărat iniţial apartamentul de la stat nu avea voie să-l înstrăineze pe o perioadă de cel puţin 10 ani. Ulterior, familia respectivă ar fi reclamat că Andrei Hrebenciuc şi-a extins apartamentul de 200 metri pătraţi ocupând spaţii dintr-un apartament ce a fost deja retrocedat. Andrei Hrebenciuc s-ar fi apărat afirmând că el a renovat întreaga clădire şi are deja cadastrul făcut pe suprafaţa al cărei proprietar este.
Viorel Hrebenciuc are trecută în declaraţia de avere, la capitolul "Bunuri imobile - Clădiri", o locuinţă în Bucureşti, cu suprafaţa de 200 de metri pătraţi, dobândită în 1999 prin contract de vânzare-cumpărare, titular fiind Andrei Hrebenciuc.
Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, a demisionat din Parlament.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Hrebenciuc, despre dosarul retrocedărilor ilegale: E o porcărie. Nu există niciun fel de prejudiciu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe