Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să se detaşeze de comportamentul "incalificabil" al lui Boc

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat, luni, că îi cere preşedintelui Traian Băsescu să se detaşeze de comportamentul "degradant şi incalificabil" al liderului PDL, Emil Boc, care a utilizat exprimări ca "nesimţire" sau "poporul care nu a băut".

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să se detaşeze de comportamentul "incalificabil" al lui Boc

Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să se detaşeze de comportamentul "incalificabil" al lui Boc (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt revoltat - şi vorbesc în numele grupului PSD - de încercările de manipulare pe care liderul PDL Emil Boc le face", a afirmat Hrebenciuc, într-o conferinţă de presă.

El a spus că "Traian Boc" dă dovadă de frustrare dacă foloseşte un limbaj suburban.

În opinia lui Hrebenciuc, Boc dovedeşte frică în faţa sondajelor de opinie şi nu doreşte ca alegerile să se desfăşoare pe baza votului uninominal.

Emil Boc nu trebuie să vorbească despre "băutură în casa spânzuratului, deoarece adevăraţii băutori se află în PDL", a adăugat Viorel Hrebenciuc.

El a mai spus că "tiradele populiste şi mincinoase" ale liderului PDL sunt cauzate de faptul că acest partid se află în dificultate în a-şi convinge alegătorii, pe baza legii votului uninominal.

De altfel, PDL "iese la lumină cu indivizi depăşiţi", a mai spus Hrebenciuc, precizând că se referă la candidatul pentru postul de premier Theodor Stolojan.

El a precizat că aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să aibă în acest caz aceeaşi atitudine pe care a abordat-o cu ocazia înţelegii dintre PDL şi PRM şi să se detaşeze de afirmaţiile lui Boc.

Referitor la rezultatul contestaţiei depuse de PRM la legea votului uninominal, Hrebenciuc a arătat că, în cazul în care justiţia va da dreptate PRM, nu ar mai fi o altă soluţie pentru ca alegerile să se desfăşoare în 30 noiembrie decât ca votul să fie pe liste, ca până acum.

"Guvernul nu poate decât să dea o Ordonanţă de urgenţă cu legea votului uninominal, dar ajungem în derizoriu, într-un cerc vicios", a mai spus Hrebenciuc, care a adăugat că ar fi păcat ca votul uninominal să fie împiedicat.

În privinţa afirmaţiilor lui Emil Boc privind necesitatea unui Parlament unicameral, Hrebenciuc a spus că liderul PDL nu a avut nicio obiecţie atunci când a fost modificată Constituţia.

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că axa răului împotriva uninominalului este formată din PNL şi PSD, cu mâna PRM, şi că liberalii şi social-democraţii au declanşat "ofensiva nesimţirii" acuzând PDL că încearcă să "omoare" votul uninominal.

Întrebat, în conferinţa de presă de luni, cum răspunde acuzaţiilor lansate de PSD şi PNL potrivit cărora PDL colaborează cu PRM, ceea ce se dovedeşte în sprijinul pentru proiecte parlamentare, Boc a răspuns: "Orice român care este cu scaun la cap şi nu a băut nimic poate să observe că acest guvern există pentru că PSD şi PRM îl susţin în Parlament".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici