- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.05.2019, 11:18)
- Teodora Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Ideologia lui este însuşi el”. The Guardian: Dragnea, comparat cu Viktor Orban şi Jaroslaw Kaczyński de oficialii de la Bruxelles
Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a devenit o figură deranjantă pentru mulţi oficiali de la Bruxelles, fiind comparat cu premierul Ungariei, Viktor Orban sau cu preşedintele partidului polonez Dreptate şi Justiţie, Jaroslaw Kaczyński, scrie cotidianul The Guardian.
Urmărește
883 afișări
„Ideologia lui este însuşi el”. The Guardian: Dragnea, comparat cu Viktor Orban şi Jaroslaw Kaczyński de oficialii de la Bruxelles. Foto: HEPTA
„Dragnea a fost condamnat pentru fraude electorale şi îi este interzis să devină premier, însă puţin se îndoiesc că acesta nu este cel care ia de fapt deciziile şi conduce Guvernul. Criticii îl acuză că este principalul subiect pentru care preşedinţia României a devenit un obstacol pentru guvernul ţării, care a fost marcat de un conflict cu Bruxellesul din cauza reformelor judiciare", scriu jurnaliştii de la The Guardian.
Cotidianul scrie despre Liviu Dragnea că a devenit o figură proeminentă în politica locală, devenind liderul PSD, un partid "care în aparenţă este de centru-stânga care foloseşte politici sociale conservatoare". Acesta mai este descris ca fiind "un adept al gestionării politicilor interne şi balansării forţelor regionale, însă nu este atât de priceput când vine vorba de apariţiile în public sau scena internaţională, preferând să aibă un rol în umbră".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Ideologia lui este însuşi el", declară Victor Ponta, citat de The Guardian. Monica Macovei, citată de asemenea de cotidian, adaugă despre Liviu Dragnea că "este persoana care face totul, le spune tuturor miniştrilor, premierului, ce să facă".
The Guardian aminteşte că anul trecut, liderul PSD a fost condamnat la trei ani şi jumătate în închisoare pentru abuz în serviciu într-un caz de corupţie. Jurnaliştii britanici menţionează de asemenea că acesta este anchetat şi pentru dosarul Tel Drum şi că, între timp, Guvernul încearcă să treacă o lege a amnistie care ar preveni închiderea lui Liviu Dragnea şi a multor altora.
Cotidianul face de asemenea referire la DNA, condus între 2013 şi 2018 de Laura Codruţa Kovesi, care a supravegheat condamnarea a sute de politicieni şi oficiali români pentru corupţie. Autorităţile române au răspuns prin a o acuza la rândul lor de corupţie, interzicând acesteia să discute cu presa sau să părăsească ţara. Măsurile luate au creat tensiuni între România şi partenerii europeni, în special în contextul în care România a preluat la începutul lunii ianuarie preşedinţia Consiliului UE. Laura Codruţa Kovesi este acum una dintre cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european.
Dragnea a atacat Direcţia Naţională Anticorupţie, acuzând procurorii că ar forma un "stat paralel" care foloseşte metode din perioada comunistă în timp ce pretinde că este un stat reformat. Acesta a cerut amnistie pentru cei care au fost condamnaţi pe nedrept, inclusiv pentru el.
La Bruxelles politicienii sunt îngrijoraţi pentru direcţia în care se îndreaptă România, concluzionează The Guardian. "Ştiam foarte bine, la momentul respectiv, că România şi Bulgaria nu sunt pregătite", a declarat o sursă care a fost implicată în procesul de aderare. "Greşeala a fost că am sperat că, devenind state membre, aceste două ţări vor începe să respecte automat standardele europene...Poţi să pui presiune pe o ţară atunci când vrea să adere, dar imediat ce a devenit membră, posibilitatea de obţine reforme este redusă", afirmă sursa, potrivit The Guardian.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Klaus Iohannis va participa miercuri la şedinţa PNL, o conferinţă internaţională şi un dialog cetăţenesc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe