- Home
- Politic
- SIBIU, (14.10.2011, 17:35)
- Pacala Dana , Diana Stancovici ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie să se întâmple acum şi în acest an
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie realizată "acum şi în acest an", adăugând că aşteaptă "mai multă înţelegere" din partea UDMR, care ar trebui să înţeleagă că "reforma statului nu poate fi blocată pe motive minore".
Urmărește
752 afișări
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie făcută cât mai repede, la timp pentru alegerile din anul viitor.
"Reorganizarea administrativ-teritorială este un lucru care trebuie să se întâmple şi, dacă vrem să modernizăm România, trebuie să se întâmple acum şi în acest an. Avem posibilitatea să recroim toate structurile şi să aşezăm cărămidă cu cărămidă pe fiecare segment. Avem capacitatea să facem acest lucru, în perioada imediat următoare. Sunt dispus să luăm problema în piept şi să o ducem la bun sfârşit", a declarat Traian Igaş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
El a apreciat că, de exemplu, consilierii judeţeni trebuie să ştie ce au de făcut în mandatele lor.
"Consiliile judeţene sunt prevăzute în Constituţie, iar un consiliu judeţean poate fi şi pe o structură de câteva judeţe. Eu cred că acest proces trebuie finalizat pe parcursul anului 2011 şi trebuie intrat la alegerile din 2012 pe acest concept, pentru ca noua structură aleasă să ştie exact ce are de făcut în noul mandat", a declarat Igaş.
El a afirmat că aşteaptă "mai multă înţelegere" din partea UDMR, care ar trebui să înţeleagă "că reforma statului nu poate fi blocată pe motive minore".
Conducerea PDL, în frunte cu premierul Emil Boc, s-a aflat, vineri, la Sibiu, la şedinţa de constituire a Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională a partidului, la care au participat aproximativ 400 de persoane, reprezentanţi ai tuturor filialelor din ţară.
Problema reorganizării administrative nu a fost tranşată până în prezent. Reprezentanţii UDMR susţin că reorganizarea nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va face, se va face fără UDMR", pentru că Uniunea nu acceptă variantele propuse până acum şi susţine luarea unei decizii la începutul următorului ciclu electoral. Liderii PDL afirmă, la rândul lor, că reorganizarea administrativ-teritorială rămâne între priorităţile politice ale partidului.
"Gândul" scria că PDL pregăteşte ultima ofertă de compromis pentru UDMR în privinţa reorganizării administrative a ţării, care presupune trasarea noilor 12-14 regiuni de la zero, punctul de plecare fiind modelul aplicat în România în perioada 1960-1968.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, referitor la propunerea PDL de reorganizare în 12-14 regiuni, că ştie despre ea doar din presă şi că în coaliţie nu s-a discutat despre această variantă, adăugând: "De fapt noi nu am discutat despre nicio variantă".
"Nu neg nevoia unei astfel de reforme, dar nu văd cum se poate face până în 2012. Din varii motive. Mai avem aproape un an până la alegeri, dacă alegerile nu vor fi comasate, atunci avem o jumătate de an până la alegerile locale. Nu poţi arunca ţara într-un haos administrativ, la noi şi o lege simplă se aplică foarte greu. În plus, din punct de vedere politic, nu văd cum se poate găsi o soluţie acceptabilă pentru toată lumea din coaliţie. După alegerile din 2012, e propunerea noastră. Despre varianta apărută în presă ştiu doar din presă. Oficial nu ne-a prezentat şi nu ne-a zis nimeni despre varianta din «Gândul». Noi nu am discutat despre această variantă, de fapt noi nu am discutat despre nicio variantă", a spus Kelemen Hunor.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe