Iliescu: Ar fi înţelept ca Severin să facă pasul cuvenit

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înainte de şedinţa BPN, că ar fi "înţelept" dacă europarlamentarul Adrian Severin ar face pasul "cuvenit", el nedorind să comenteze posibila excludere a acestuia din partid.

8 afișări

Întrebat dacă se aşteaptă ca Severin să fie exclus din PSD Bucureşti, la şedinţa de luni după-amiază a conducerii organizaţiei, Iliescu a răspuns: "Nu ştiu, nu vreau să fac niciun fel de comentariu. Ar fi înţelept din partea lui să facă el pasul cuvenit. Altminteri, el aduce un prejudiciu în partid enorm cu tot ce a făcut, pe lângă faptul că el, personal, pierde foarte mult. Dar, mă rog, dacă nu ia el măsuri, partidul va fi obligat să ia măsuri statutare".

Chestionat dacă aceste măsuri statutare ar putea merge până la excluderea lui Severin din partid, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Sigur, aţi văzut ce ecouri au fost în Parlamentul European. El este cel mai în culpă, deci trebuie să tragem concluziile cuvenite, să ne învăţăm nu doar să vorbim numai de principii, ci şi să le fumăm".

Şedinţa Biroului Executiv al organizaţiei PSD Bucureşti urmează să analizeze, luni după-amiază, solicitarea formulată în scris de preşedintele PSD, Victor Ponta, şi de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, ca filiala să aplice Statutul în ceea ce priveşte excluderea lui Severin.

Dacă PSD Bucureşti îl exclude pe Severin, acesta are posibilitatea de a ataca măsura la Comisia de Integritate a partidului. De asemenea, pentru a deveni statutar valabilă, excluderea trebuie validată şi de forul ierarhic superior, respectiv Biroul Permanent Naţional.

Potrivit Statutului PSD, în cazul lui Severin, ales vicepreşedinte de către Congres, ar trebui să existe, în cazul excluderii, şi acordul acestui for, însă această prevedere din Statut nu s-a aplicat în cazuri similare din trecut, când excluderile au fost validate doar de BPN şi Comitetul Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici