- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.07.2011, 21:21)
- Miruna Badea , Miruna Badea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iliescu, despre criticile ambasadorilor la adresa României: Mai bine să-ţi spună decât să nu-ţi spună
Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, joi, întrebat despre criticile formulate de mai mulţi diplomaţi la adresa României, că obiecţiile critice trebuie privite cu înţelegere, el adăugând: "E mai bine să-ţi spună decât să nu-ţi spună".
Urmărește
438 afișări
Iliescu,despre criticile ambasadorilor la adresa României: Mai bine să-ţi spună decât să nu-ţi spună (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Sigur, maniera în care o fac e de discutat, dar e mai bine să-ţi spună decât să nu-ţi spună. Şi datoria lor ca trimişi ai statelor respective este tocmai să comunice cu organismele naţionale tocmai pentru că prin sprijin reciproc să depăşim nişte momente dificile. Şi noi putem să avem reproşurile noastre la adresa unor parteneri şi este bine ca acestea să se discute într-un cadru amical pentru că nimeni nu are vreun interes să deterioreze relaţia", a spus Ion Iliescu, referindu-se la faptul că în ultimele zile mai mulţi ambasadori au reclamat că unor companii străine li se cere mită la intrarea pe piaţa din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Iliescu a apreciat că aceste observaţii critice trebuie privite cu înţelegere "pentru că nu sunt observaţiile unor vrăjmaşi ai ţării, ci ale unor prieteni sinceri, care vor să ajute".
Pe de altă, el a apreciat, referindu-se la relaţia româno-franceză, că "toţi românii păstrează tradiţional sentimente bune, calde faţă de Franţa".
"Mulţi intelectuali români s-au format în Franţa şi Franţa ne-a fost sprijinul politic cel mai important în dezvoltarea noastră modernă. Tot secolul XIX ne-a fost marcat de eforturile noastre pentru statalitate şi apoi pentru făurirea statului naţional unitar şi Franţa ne-a fost un sprijin constant. Şi asta a intrat în conştiinţa românilor", a spus fostul preşedinte.
El a mai apreciat că România ar trebui să înveţe de la Franţa "această statornicie şi acest efort eficace al francezilor pentru a ţine pasul cu dezvoltarea modernă, în plan politic dar şi tehnologic pentru că tehnologia domină de aproape jumătate de secol toată dezvoltarea contemporană".
"Iar secolul XXI a debutat printr-o dominaţie puternică a progresului tehnologic ca element fundamental al progresului nostru social", a concluzionat Iliescu.
Ambasadorii american şi francez au declarat, recent, că unor firme din ţările pe care le reprezintă li s-a cerut mită pentru a intra pe piaţa din România.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe