Iliescu,despre mesajul în care Geoană vorbeşte de botniţă: Manieră de a vorbi, să ne aflăm în treabă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, referitor la scrisoarea trimisă de fostul lider al social-democraţilor Mircea Geoană membrilor de partid, în care vorbeşte despre tentaţia de a da liber la pusul botniţei în PSD, că "este o manieră de a vorbi, să ne aflăm în treabă".

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Iliescu,despre mesajul în care Geoană vorbeşte de botniţă: Manieră de a vorbi, să ne aflăm în treabă

Iliescu,despre mesajul în care Geoană vorbeşte de botniţă: Manieră de a vorbi, să ne aflăm în treabă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat despre mesajul în acest sens al lui Mircea Geoană, el a afirmat că "este o manieră de a vorbi, să ne aflăm în treabă".

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană acuză, într-un mesaj pe care l-a transmis, vineri, membrilor de partid, inconsecvenţa actualei conduceri a PSD în ceea ce priveşte strategia politică şi avertizează asupra "tentaţiei de a da liber la pusul botniţei în PSD".

În documentul obţinut de MEDIAFAX, Geoană le spune membrilor de partid că obiectivul fundamental al PSD trebuie să fie coagularea unei majorităţi parlamentare transparente care să ducă la căderea actualului guvern, la alegeri anticipate şi obţinerea unui rezultat care să permită PSD să guverneze şi să dea premierul.

El îi avertizează pe membrii de partid că "orice fel de calcule politicianiste de natură a amâna soluţia radicală, schimbarea guvernării şi alegerile anticipate" vor fi taxate de electorat.

Fostul preşedinte al PSD critică decizia conducerii partidului de a renunţa la intenţia suspendării preşedintelui Băsescu. De asemenea, el acuză inconsecvenţa actualei conduceri a PSD în ceea ce priveşte strategia politică.

Geoană avertizează asupra pericolului cultivării oricărei tensiuni în relaţia cu PNL, afirmând că în acest fel PSD contribuie la o posibilă reunificare a dreptei.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a fost aspru criticat, în şedinţa CExN de vineri noapte, de majoritatea preşedinţilor de organizaţii, care i-au reproşat că vrea să "deturneze" lucrările Congresului de sâmbătă, potrivit unor surse din partid.

Geoană a declarat, sâmbătă, înainte de Congres, că a venit momentul radicalizării mesajului liderilor partidului şi a afirmat că nu vrea să dea senzaţia că încearcă să facă un joc de vizibilitate pe cont propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici