Iliescu: Guvernările PSD-stabile, CDR-catastrofală, Alianţa DA n-a reuşit să fie unită

Publicat: 09 11. 2008, 15:26
Actualizat: 06 11. 2012, 09:07

"Acum, cred că pentru ţară cel mai impoprtant lucru este, după atâtea confuzii prin care am trecut în viaţa politică, să readucem o anumită stabilitate a societăţii româneşti. Ori partidul care a fost capabil să asigure şi stabilitate şi creştere şi un anumit început de dezvoltarea reală sănătoasă, echilibru între economic şi social, a fost PSD. Oamenii au acum posibilitatea să judece comparativ ce au însemnat guvernările PSD. Faţă de guvernarea Convenţiei Democratice, care a fost catastrofală, o guvernare dereglată pe toate planurile, guvernarea PSD e aşezată. Guvernarea Alianţei D.A. nu a fost capabilă să asigure unitatea alianţei şi nu a avut cum să asigure ţării coerenţă şi activitate", a susţinut Ion Iliescu.

Aflat în Parcurile Herăstrău şi Bordei pentru a-i prezenta pe candidaţii PSD din sectorul 1, Iliescu a explicat unor potenţiali alegători că, având în vedere reaalităţile politice de astăzi, "perioadele de guvernare PSD au fost mai stabile", şi a criticat în acest context, politica demagogică a actualului şef de stat, dar şi ruptura dintre liberali şi democraţi.

"Vedeţi, acum este Băsescu cu demagogia lui ordinară, a fost şi ruptura dintre penelişti şi pedelişti. Trebui să convingem lumea că guvernările PSD sunt mai stabile", i-a spus Iliescu unui bucureşteam de vârsta a treia, căruia i.a prezentat echipa PSD în sectorul 1.

Fostul preşedinte a ţinut să-l critice pe Băsescu şi pentru demersurile din perioada când era primarul Capitalei, când, potrivit lui Iliescu, "a vândut Parcul Bordei unui afacerist nenorocit", lucru pe care l-a repetat fiecărui cetăţean aflat la prânz în acest parc.

În plus, seniorul PSD a menţionat că, din păcate, "votul uninominal poate să deturneze gândrea oamenilor de la problemele de fond ale orientărilor necesare în aşezarea pe o bază sănătoasă a societăţii româneşti", menţionând, referindu-se la politicile liberale, că "nu se poate gândi o creştere economică fără componenta socială, fără finalitatea socială".

"Economia nu trăieşte în sine şi pentru sine, ci ca să slujească nevoilor oamenilor. Ăsta e conceptul social-democrat. Iar bunăstare, înseamnă bunăstare pentru mulţi, că altminteri la noi sunt mulţi care au cunoscut şi cunosc o creştere solidă a bunăstării… Vreo 10% s-au îmbogăţit în mod neruşinat, strident, în timp ce marea majoritate contiună să trăiască greu. Orice creştere economică trebuie să se exprime într-o îmbunătăţire a vieţii celor mulţi", a conchis Ion Iliescu.