- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iliescu: România este în faza de început a efectelor negative ale crizei
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că România, aflată la periferia sistemului mondial, este în faza de început a efectelor negative ale crizei mondiale, fenomen care "acţionează ca un tsunami", care apare în mijlocul oceanului şi "plesneşte" cel mal mai tare la mal.
Iliescu: România este în faza de început a efectelor negative ale crizei (Imagine: Mediafax Foto)
"Criza este un dat obiectiv. Este în desfăşurare amplă pe plan internaţional. A apărut în centrul sistemului mondial, în SUA, s-a extins în restul ţărilor. Noi suntem la periferia sistemului. Asemenea fenomene izbucnesc în centru şi apoi se propagă în valuri succesive spre periferie. E ca un tsunami care apare în mijlocul oceanului şi plesneşte cel mai puternic când ajunge la mal. Noi suntem la mal, suntem la periferie”, a precizat Iliescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
El a arătat că România se află la începutul efectelor crizei, existând posibiliatea ca desfăşurarea viitoare a acesteia să fie şi mai dramatică. "Aşa că necesită această chestiune o analiză mai serioasă şi trebuie să apelăm la tot ce avem specialişti în această ţară. Sunt oameni cu experienţă care spun că ne aflăm nu într-o criză obişnuită, ci într-o criză de sistem şi poate de final de sistem, de final de epocă istorică, care închide o istorie de cinci sute de ani a evoluţiei capitalismului", a subliniat Iliescu.
El a adăugat că, potrivit dezbaterilor existente pe tema crizei, anul 1989 a marcat falimentul unui sistem care a ignorat piaţa ca fenomen obiectiv, iar acum se asistă la o criză care înseamnă falimentul celeilalte extreme, respectiv a "fetişului" pieţei şi a ignorării rolului statului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO