Iliescu: Unii vor "să lege fedeleş PSD-ul şi să îl dea pe mâna lui Traian Băsescu”

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat, sâmbătă, la Liga aleşilor locali PSD, că partidul se află în faţa „valului al treilea” de reformatori din istoria sa, când unii vor "să lege fedeleş PSD-ul şi să îl dea pe mâna lui Traian Băsescu”.

3 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Unii vor "să lege fedeleş PSD-ul şi să îl dea pe mâna lui Traian Băsescu”

Iliescu: Unii vor "să lege fedeleş PSD-ul şi să îl dea pe mâna lui Traian Băsescu”

Iliescu a spus că PSD nu are nevoie de oameni care să pronunţe fraze de stânga, dar care să tragă cu ochiul spre dreapta, să vadă dacă sunt aprobaţi.

Iliescu a arătat că respectivii, fără a-i nominaliza, au fost şi condiţionaţi să îl dea afară din PSD pentru ca PSD să devină un partid reformat şi acceptat de dreapta.

Iliescu a adus în discuţie votul la moţiunea de cenzură, explicând că dacă trecea moţiunea de cenzură, se deschidea calea iniţiativei lui Traian Băsescu, aceea de a forma guvernul.

„Cei care au votat împotriva moţiunii s-au orientat corect”, a spus Iliescu.

El a arătat că, în acest moment, PSD se află în faţa „valului al treilea” de reformatori din istoria sa, când unii „vor să lege fedeleş PSD-ul şi să îl dea pe mâna lui Traian Băsescu”.

Potrivit lui Iliescu, Traian Băsescu nu este cel care a inaugurat campania de demonizare a sa în viaţa publică.

El a arătat că primul val de demonizare a sa a fost în mai 1990, când s-a polarizat viaţa politică în jurul FSN şi Ion Iliescu.

„S-a spus: până în Anul Nou, Iliescu în cavou. Este strategia Coloanelor a cincea, a subminării din interiorul forţelor politice”, a spus precizat Iliescu.

Iliescu a arătat că acest val de demonizare a reuşit, prin spargerea FSN.

Iliescu a spus că valul al doilea a constat în pierderea alegerilor din 1990, când a apărut ApR, care a plecat pe acelaşi slogan ce ţinea de reformarea partidului.

Iliescu a mai spus că Traian Băsescu a inventat diversiunea referendumului, pentru a distrage atenţia de la alegerile europarlamentare.

El a arătat că nu se va prezenta la referendum şi îi îndeamnă şi pe alţii să facă la fel.

Iliescu a susţinut că Traian Băsescu l-a „gratulat”, prezentându-l drept întrunchiparea răului din România.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici