Iliescu: Unora li se urcă la cap când ajung la putere

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a declarat, miercuri, dezacordul faţă de sloganul "Mai bine pentru mai mulţi" afişat la manifestarea de lansare a candidaţilor partidului pentru alegerile locale, el apreciind că formula corectă ar fi fost "Mai bine pentru toţi".

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Unora li se urcă la cap când ajung la putere

Iliescu: Unora li se urcă la cap când ajung la putere (Imagine:Mediafax Foto)

Iliescu a făcut această precizare în discursul ţinut în faţa celor 4.000 de membri social-democraţi reuniţi în pavilionul central al Romexpo pentru lansarea candidaţilor PSD pentru alegerile locale.

În debutul discursului său, Iliescu le-a cerut permisiunea candidaţilor PSD pentru a le spune "câteva cuvinte de îmbărbătare". Preşedintele de onoare al PSD le-a cerut candidaţilor să câştige încrederea cetăţenilor şi să se prezinte în faţa electoratului ca oameni de stânga, care respectă principiile şi valorile de stânga.

"Sunteţi reprezentanţii singurului partid de stânga, social-democrat, care trebuie să fie exponentul celor mulţi", a spus Iliescu.

El a sugerat că PSD se va confrunta în campanie elctorală, din punct de vedere ideologic, cu PNL, care are o doctrină opusă celei social-democrate.

Iliescu a criticat PDL, despre care a spus că şi-a schimbat peste noapte valorile, devenind de dreapta. "Cum poţi avea încredere în nişte oameni care îşi schimbă valorile ca pe cămăşi?" a întrebat, retoric, Iliescu.

"Trebuie să fiţi exponenţii valorilor de stânga. Sunt de acord că nu-i corectă formula «Mai bine pentru mai mulţi». Ce înseamnă mai bine pentru mai mulţi? Trebuie să fie mai bine pentru toţi", a arătat Iliescu.

Iliescu le-a spus candidaţilor PSD că nu trebuie să folosească în dialogurile cu electoratul fraze meşteşugite, pentru că "viaţa vorbeşte, iar oamenii pot să compare guvernările de dreapta cu cele de stânga".

"Azi faptele spun mai mult decât vorbele despre ce înseamnă un partid sau altul", a spus Iliescu.

El i-a avertizat pe candidaţi că în campania electorală se vor folosi, din păcate, minciuna, discreditarea şi calomnia.

"Avem şi noi uscăturile noastre. Avem şi noi faliţii noştri. Dar este treaba noastră cum să îi facem oameni de încredere", a spus Iliescu, precizând că se încearcă acreditarea ideeii, de către adversarii politici, că toţi social-democraţii sunt corupţi, fapt pe care l-a definit drept "parşivenia unora în această bătălie politică".

Iliescu a arătat, de asemenea, că trebuie menţinut un contact direct cu cetăţenii şi că nu trebuie ca, odată ajunşi la putere, să se uite să se menţină un asemenea contact.

"Unora li se urcă la cap când ajung la putere. Am avut şi avem şi noi dintre aceştia", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici