- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (14.10.2019, 10:42)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încep negocierile pentru susţinerea unui nou Guvern. Condiţiile puse de UDMR şi USR/ Steriu (PSD): Primele nume şi măsuri anunţate ne fac mai degrabă să nu votăm viitorul Guvern
UDMR i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis condiţiile pentru a susţine viitorul guvern: să nu guverneze prin OUG şi să organizeze în mod cinstit următoarele trei alegeri. Liderul USR, Dan Barna, a precizat că va merge marţi la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni, precizând că Alianţa USR-PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. El a enunţat şi patru condiţii pentru a vota în favoarea următorului guvern.
Urmărește
8141 afișări
Condiţiile UDMR pentru a susţine viitorul guvern
Surse din UDMR au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea are o propunere de premier care va fi făcută publică dacă UDMR va fi întrebată.
La consultările de la Cotroceni, UDMR i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că, dacă se va decide un guvern din partea PNL, UDMR vrea ca acesta să se ocupe de bugetul pe anul viitor, de rectificarea bugetară pe acest an, să organizeze în mod cinstit următoarele trei alegeri şi să nu guverneze prin OUG.
De asemenea, UDMR l-a atenţionat pe Klaus Iohannis că Uniunea nu va semna un cec în alb, ci vrea să vadă care este programul de guvernare al viitorului Guvern, cine sunt viitorii miniştri şi viitorul premier.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Executivul are, luni, de la ora 13.00, şedinţă de Guvern, în vreme ce Klaus Iohannis a anunţat că va continua consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Şeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marţi.
Dan Barna a anunţat că merge marţi la încă o rundă de consultări
Liderul USR, Dan Barna, a precizat că va merge marţi la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni, precizând că Alianţa USR-PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. El a enunţat şi patru condiţii pentru a vota în favoarea următorului guvern.
”Voi merge mâine la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni. Până la sfârşitul acestei zile voi avea o discuţie cu liderii USR din teritoriu pentru a stabili condiţiile în care am putea să acordăm un vot de învestitură unui cabinet de tranziţie. Alianţa USR PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. Poziţia noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare şi ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii. Putem însă să acordăm votul de învestitură unui cabinet care îşi asumă o durată de viaţă limitată pentru pregătirea alegerilor. Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate”, a anunţat pe Facebook Dan Barna.
El a enunţat şi patru condiţii pentru a vota în favoarea următorului guvern.
Există deja în USR şi în Alianţă un consens pentru câteva condiţii ce ţin de valori, fără de care USR nu va da vot de învestitură. Noi le-am susţinut deja de multă vreme şi pot fi rezolvate foarte rapid prin procedură parlamentară, care trebuie să aibă loc înainte de orice alt vot. E o probă de functionare şi responsabilitate a majorităţii care ar urma să voteze guvernul şi o dovadă minimală de bună credinţă privind direcţia ţării în perioada următoare. Abia după indeplinirea lor vom putea vorbi despre noul guvern şi celelalte obiective ce trebuie să se regăsească în mandatul său”, a precizat Barna.
Cele patru condiţii sunt:
Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi - esenţială pentru legitimitatea aleşilor locali şi recuperarea democraţiei la nivel local.
Votarea iniţiativei “Fără Penali în funcţii publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziţia de Comisar European ce revine României.
Desfiinţarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulţi au comis noi fapte de violenţă.
”Toate aceste lucruri se pot întâmpla într-o zi de muncă la Parlament”, a conchis Dan Barna.
Steriu (PSD): Primele nume şi măsuri anunţate ne fac mai degrabă să nu votăm viitorul Guvern
Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, luni, că ”primele nume anunţate şi primele măsuri anunţate de către acest Cabinet monocolor sau mă rog, cum va fi el, par mai degrabă să ducă spre o direcţie” în care social-democraţii nu vor vota ”un astfel de Guvern”.
”Până să ajungem la momentul votului, avem nevoie de două elemente foarte importante: în primul rând, programul de guvernare, pe care-l va propune acest viitor Guvern şi în al doilea rând, numele premierului (...). Suntem puţin nedumeriţi de ce preşedintele Iohannis, care a avut atâta grabă să depună moţiunea cu PNL are acum atât de puţin timp pentru a se ocupa. A întrerupt practic acest proces foarte important pentru ţară, mult mai important decât orice altceva, procesul de desemnare a premierului, l-a întrerupt pentru a-şi vedea mai departe de campania electorală, am văzut sâmbătă şi duminică turneu la Timişoara”, a declarat la RFI Valeriu Steriu, întrebat cum va vota PSD la învestirea Guvernului.
El a apreciat că social-democraţii mai degrabă nu vor vota viitorul Guvern PNL.
”Cred că în momentul acesta, românii aşteaptă mai degrabă o stopare a crizei politice care se conturează, pentru că vă spun sincer, primele nume anunţate şi primele măsuri anunţate de către acest Cabinet monocolor sau mă rog, cum va fi el, par mai degrabă să ducă spre o direcţie în care nu vom vota un astfel de Guvern”, a menţionat purtătorul de cuvânt al PSD.
Totodată, Steriu a criticat PNL pentru intenţia de a modifica unele măsuri economice luate de PSD.
”Măsurile pe care noi le-am sugerat şi le-am solicitat să fie semnate printr-un pact pentru bunăstarea românilor, care arată că nu se taie pensiile, nu se taie salariile, că nu se cresc impozitele, foarte multe lucruri foarte bine făcute de PSD în ultimii ani, apreciate de oameni, deocamdată nu suntem deloc confortabili că vor fi lăsate în acelaşi fel”, a conchis social-democratul.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe