„Săptămâna viitoare vom depune actele la Tribunal pentru constituirea Uniunii Naţionale pentru Progresul României, prescurtat UNPR. Vom avea filiale la nivelul tuturor judeţelor ţării şi la nivelul municipiului Bucureşti, dar şi organizaţii la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale ale ţării”, a spus Câmpanu.
El a precizat că marţi a început strângerea de semnături, fiind deja adunate, miercuri, 8.000 de semnături, în condiţiile în care, potrivit legii, sunt necesare 25.000 de semnături din minimum 18 judeţe.
„În fiecare judeţ există comitete de iniţiativă. S-a început marţi strângerea de semnături. Noi centralizăm situaţia zilnic şi miercuri aveam 8.000 de semnături strânse, cele mai multe fiind din judeţul Botoşani”, a spus Câmpanu.
Potrivit senatorului, viitorul partid va avea un preşedinte, un preşedinte executiv, un secretar general, un preşedinte de onoare şi opt vicepreşedinţi, câte unul pentru fiecare regiune istorică. Aceştia vor alcătui Biroul Politic Naţional al viitoarei formaţiuni. Membrii Biroului Politic împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene vor forma Comitetul Executiv Naţional.
Câmpanu nu a oferit nume ale persoanelor care vor ocupa această funcţie, dar a precizat că va fi o conducere interimară şi, ulterior, în a doua decadă a lunii aprilie va avea loc un Congres care va stabili conducerea formaţiunii.
„Noi vom organiza un Congres în a doua decadă a lunii aprilie ca să nu interferăm cu Paştele„, a explicat Câmpanu.
Întrebat dacă formaţiunea va avea solicitări pentru participarea în Guvern cu mai mulţi miniştri după ce se va constitui ca partid, Câmpanu a spus că prioritatea o reprezintă organizarea la nivel de partid, dar şi combaterea crizei. „Nu aceasta este prioritatea noastră (mai mulţi miniştri în Guvern – n.r.). Prioritatea o constituie organizarea la nivel de partid, dar şi să punem umărul pentru depăşirea crizei şi îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor”, a spus el.
După depunerea actelor la Tribunal, va exista un termen de 15 zile pentru depunerea contestaţiilor.