- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.06.2019, 17:24)
- Diana Grigore
Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” a venit în Parlament pentru a strânge semnături/ REACŢIA ministrului de Externe
Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” Cosmin Pojoranu a venit, miercuri la Senat, pentru a le înmâna senatorilor peste 100.000 de semnături ale cetăţenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiţia.
Urmărește
1020 afișări
Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” a venit în Parlament pentru a strânge semnături
Teodor Meleşcanu a avut, marţi, un dialog cu Cosmin Pojoranu, iniţiatorul petiţiei pentru care peste 100.000 de oameni au semnat pentru demisia ministrului de Externe. Ministrul nu recunoaşte însă semnăturile, susţinând ca reprezintă doar „o listă cu nume”.
“Nu a fost nicio semnătura a unui om. Sunt liste cu nume. Aceşti oameni trebuie să semneze ei. Unde s-au semnat? Că le ai pus tu numele? Dacă are semnătura digitală, altfel nu”, a declarat Teodor Meleşcanu, marţi, la Parlament.
Ministrul a adăugat că dacă nu se va schimba legislaţia şi la viitoarele alegeri vor exista aceleaşi probleme la secţiile de vot din diaspora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
“Şi soţia mea a stat două ore, eu am stat o oră. Ceea ce ar trebui să facem este să schimbăm sistemul de vot. (...) Dacă nu se schimbă sistemul de votare din diaspora nu se va schimbă”, a mai spus Meleşcanu.
El a afirmat că niciuna dintre secţiile de votare nu a rămas fără buletine de vot, fiind doar o dezinformare.
“Niciuna din secţiile de votare nu a rămas fără buletine. Niciuna. Dacă ai una arată-mi mie. Eu spun pe cuvânt că la toate secţiile de vot am trimis mai multe buletine decât erau înscrişi. Cum să nu ştiu situatua din teren? Eu nu mă bazez pe ve spui tu, ci pe ambasadori şi pe cei din secţiile de votare”, a conchis ministrul de Externe.
Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” Cosmin Pojoranu a venit, miercuri la Senat, pentru a le înmâna senatorilor peste 100.000 de semnături ale cetăţenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiţia.
„E vorba de o petiţie iniţiată pe 26 mai, pe la ora 15:00. Am iniţiat petiţia frustrat fiind de faptul că nu puteam să fac nimic când îi vedeam pe prietenii mei din afară cum stau ore în şir la coadă la vot. S-au strâns 124.000 de semnături şi am venit astăzi în Parlament să îi arătăm domnului ministru. Poate totuşi îşi va da demisia în al 13-lea ceas. (...) Eu cred că într-o asemenea funcţie nu mai ai nicio scuză. E pentru a doua oară când se întâmplă. E vorba că au fost depăşiţi de situaţie. E timpul să facem ceva”, a declarat Cosmin Pojoranu.
El a precizat că a iniţiat petiţia în mod personal.
Întrebat dacă votul prin corespondenţă este o soluţie pentru rezolvarea problemelor privind votul din diaspora, Cosmin Pojoranu a răspuns: „S-a mai încercat votul prin corespondenţă. rezultatul a fost slab. E o procedură birocratică, mulţi români se tem să îşi dea datele. A fost o cifră foarte mică. Toată lumea spune că face rapoarte şi analizează. Îmi e teamă să nu rămânem doar cu analiza. Sunt multe ajustări care se pot face foarte simpl. Mai multe urne, mai multe ştampile şi interpretarea orei 21:00. Dacă tot stăm la coadă ar trebui să putem vota. Se poate face o modificare ca cei care stau la coadă până la ora 21:00 să poată vota şi după”.
Alături de iniţiatorul petiţiei au fost prezenţi şi reprezentanţii comunităţii Declic. Ei le-au cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiţia. Ecaterina Andronescu, dar şi Tit Brăiloiu au refuzat însă acest lucru.
Senatorii dezbat, la ora transmiterii acestei ştiri, moţiunea simplă adresată ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, prin care partidele de opoziţie îi cer demisia. La finalul dezbaterii, aleşii vor vota moţiunea.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria