- Home
- Politic
- (29.05.2022, 10:20)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
InSecuritate. Sebastian Tudor, CEO-ul TNT Productions Romania: O armată bine echipată ne va crea şi nouă premisele unui trai mai bun
Urmărește
1510 afișări
Sebastian Tudor, CEO-ul TNT Productions Romania, a prezentat sâmbătă seară, la Aleph News, cifrele şi noutăţile ultimei ediţii a expoziţiei de armament Black Sea Defense and Aero-Space (BSDA), pe care compania sa a organizat-o la Bucureşti în perioada 18-20 mai 2022.
Prezentăm principalele declaraţii ale CEO-ul TNT Productions Romania, Sebastian Tudor:
“A fost un eveniment de succes pentru toată lumea”
Sebastian Tudor: Am prins un context favorabil pentru noi, deşi e puţin cinic să spun acest lucru, având în vedere agresiunea Rusiei în Ucraina, ceea ce a stârnit foarte mult interes atât din partea industriei, cât şi a mediului politic, al oamenilor în general pentru evenimente de acest profil. Această ediţie, care este a opta, a fost cea mai mare de până acum, adunând peste 400 de expozanţi din 35 de ţări şi un număr record de vizitatori, peste 30.000, din 54 de ţări.
Sebastian Tudor: A fost un eveniment de succes pentru toată lumea, din feedback-ul pe care l-am primit atât din partea expozanţilor, cât şi a vizitatorilor. Ceea ce este aşa puţin amuzant este că mai toţi expozanţii în ultima zi se plângeau de dureri de picioare. Ceea ce înseamnă că au muncit, au stat în picioare, au vorbit cu oamenii. Îmi arăta un expozant că avea 11.000 de paşi într-o zi, ceea ce e foarte mult, pentru că trebuia să stea în standul dânsului , a mers, avea stand şi în interior şi în exterior, şi tot făcând aceste curse şi arătând produsele pe care le-a expus. Ceea ce înseamnă că a fost un eveniment de succes, înseamnă că lumea a conştientizat importanţa evenimentului, că trebuie să vină aici să ia contact cu cei care vin să expună, să facă schimb de idei, să-şi găsească parteneri pentru că, în esenţă, este un eveniment de business-to-business şi business-to- government. Nu este un eveniment pentru publicul larg în general, dar în ultima zi am avut şi public larg, având în vedere prezenţa instituţiilor publice din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională care îşi prezentau atât oferta de carieră, cât şi oferta educaţională şi achiziţiile pe care le-au făcut în ultimii patru ani. Şi prin urmare cred că i-am împăcat pe toţi.
Sebastian Tudor: Pentru România acest eveniment aduce beneficii foarte multe. În primul rând conectează industria locală cu marii jucători de pe piaţă, aduce la un loc instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională cu industria să vadă care sunt noutăţile, tehnologiile pentru a-şi crea caiete de sarcini pentru achiziţiile viitoare, dar este şi o platformă pentru conştientizarea a ceea ce înseamnă apărare şi securitate. Noi încercăm prin acest eveniment să punem această cărămidă la baza cunoştinţelor publicului general despre ce înseamnă apărare, securitate şi industria de securitate. Sperăm ca în timp să să ne atingem obiectivele, împreună cu instituţiile publice partenere, să creăm această platformă, în care oamenii să vină să absoarbă informaţii şi să le folosească pentru ei înşişi sau pentru firmele pe care le au.
“Piaţa europeană este foarte interesată de România”
Sebastian Tudor: Această ediţie a arătat că piaţa europeană este foarte interesată de România. Au fost peste 70% din firmele prezente din Europa, 20% din zona Americii, Nord şi Sud, şi restul din Orientul Mijlociu şi Asia. Produsele care au luat faţa la acest eveniment au fost cele adresate forţelor terestre deoarece se preconizează o licitaţie pentru vehicule 4X4 blindate şi au fost 12 firme care au prezentat vehicule de acest gen pentru Armata României, dar foarte multe firme pe domeniul cyber. Ceea ce arată o creştere mare în acest domeniu, ca şi în viaţa de zi cu zi unde acest domeniu este foarte mult prezent. A fost o scădere un pic pe domeniul naval deoarece licitaţia pe fregate, corvete s-a încheiat teoretic şi firmele nu au fost interesate momentan, sperăm să fie o revigorare în 2024, iar domeniul aerian a fost constant.
Sebastian Tudor: Prezenţa cea mai mare a avut-o SUA. Au fost peste 60 de firme din SUA, plus altele care doar au vizitat evenimentul, dar amprenta a fost foarte mare. Împreună cu Canada, SUA depăşesc 100 de firme. Pe locul doi ar fi Franţa, apoi Germania şi Italia. Cam ăsta ar fi topul, iar următorul ar fi Israelul. În general, sunt ţări care şi-au menţinut nivelul şi pe ediţiile anterioare.
“Fără o armată dotată şi echipată nu se poate dezvolta o naţiune”
Sebastian Tudor: Oamenii trebuie să înţeleagă că fără o protecţie şi o securitate nu poţi dezvolta o afacere, nu poţi avea un trai mai bun. Cele mai dezvoltate ţări din lume au cele mai bine dotate armate din lume şi nimeni nu se plânge că nu se fac spitale şi au armată. De-a lungul istoriei şi acum cu agresiunea Rusiei în Ucraina se dovedeşte că fără o apărare la nivelul pe care ţi-l doreşti şi fără o armată dotată şi echipată… acum nu se mai pune accentul pe cantitate, ci pe calitatea armatei pe care o ai şi pe echipamentele pe care le foloseşte armata pe care o ai, nu se poate dezvolta o naţiune şi atunci e important să conştientizăm că o armată bine echipată ne va crea şi nouă premisele pentru un trai mai bun, pentru a dezvolta afacerile pe care le are fiecare şi pentru a trăi mai bine atât noi, cât şi copiii noştri în viitor.
“Nu este aşa o mare discrepanţă între noi şi polonezi şi americani”
Sebastian Tudor: Faptul că a fost prezent atât tancul nostru, cât şi tancul american despre care lumea spune că e mai modern, mai frumos este o bucurie pentru că vezi ce avem şi noi şi ne comparăm cu ceilalţi. Au fost prezenţi şi soldaţi din armata Poloniei, care au prezentat echipamentul pe care îl au ei în dotare, şi americanii, cu ce au putut să aducă la eveniment, şi noi. Şi a aratat că nu este aşa o mare discrepanţă între noi şi polonezi şi americani. Lumea care a fost acolo s-a urcat pe tancuri şi pe blindate să vadă cum e, din curiozitate. Mulţi care au venit au legătura cu Armata sau sunt chiar soldaţi şi au invitat familiile să vadă şi este o bucurie să vadă că banii dumnealor se duc pe echipamente moderne, care îi protejează pe cai care le folosesc. Şi atunci acest lucru e benefic şi aceasta contribuie şi la educarea şi conştientizarea oamenilor despre ceea ce face armata şi ceea ce cumpără armata pentru că dacă le vezi, le atingi şi îţi explică cel de acolo, la ce sunt bune, cum le foloseşti, cum s-au comportat, e diferenţă.
Armata vrea să cumpere drone
Sebastian Tudor: În Armata României este un plan de achiziţii de drone pe mai multe categorii. Primul care a fost anunţat este o categorie mai mare de drone, a fost prezent chiar în display static, în mărime naturală de la o firmă din Israel. Pe lângă aceasta au fost prezente şi alte firme cu sisteme fără pilot în zbor. Firmele care au prezentat-o au cele care au prezentat dronele mari, medii şi mici, dar în special din Israel şi SUA. Am avut chiar cel mai mare producător de drone din lume, care a prezentat un model de dronă medie, mult mai modernă decât ce era în trecut. Nu au fost prezente cu armament pe ele, doar simple, pentru adunarea de informaţii. Armata României are nevoie de aceste echipamente şi vor să achiziţioneze în viitorul apropiat, iar firmele vor creşte şi vor apărea din ce în ce mai multe firme pe acest produs când vor fi anunţate licitaţiile pentru acele produse.
“Cel mai greu echipament expus a fost tancul Abrams”
Sebastian Tudor: Sunt firme care au bugete şi nu trimit echipamentele pe terestru şi trimit cu avionul. Şi atunci ai siguranţa că ajunge pe aeroport, preluat de un trailer şi adus la eveniment. Noi fiind localizaţi la Romaero şi lângă aeroport au ajuns rapid, dar alţii care au folosit alte modalităţi de transport probabil că au ocolit pe alte rute. Dar sunt convins că drumurile din România pot suporta astfel de transporturi. Plus că la BSDA nu au fost aşa mari echipamente să nu poată încăpea pe un trailer. Cel mai greu echipament expus a fost tancul Abrams, iar pentru o firmă privată a fost un vehicul de infanterie, care a venit din Slovacia.
A plecat din Slovacia pe 13 mai, orele 20.00 şi a ajuns pe 14, ora 12.00, cu tot cu pauza necesară şoferului. A ajuns fără probleme din Slovacia în România. A arătat că se poate dacă se doreşte să alegi calea cea mai rapidă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe