- Home
- Politic
- CONSTANŢA, (24.02.2015, 21:47)
- Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Instanţa a amânat pronunţarea la contestaţia lui Nicuşor Constantinescu privind arestul preventiv
Curtea de Apel Constanţa a judecat, marţi, contestaţia depusă de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la decizia Tribunalului de arestare preventivă într-un nou dosar, instanţa amânând însă pronunţarea pentru miercuri.
Urmărește
124 afișări
Nicusor Constantinescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)
Nicușor Constantinescu a fost adus, marţi, la Curtea de Apel Constanţa, iar după ce a coborât din duba Poliţiei a fost întrebat de jurnalişti cum se simte, el răspunzând: “Îngrozitor”.
“Problema este că sunt judecat penal pentru hotărâri de Consiliu Judeţean care sunt supuse contenciosului administrativ, nu faptelor penale. Este abuzul dictatorii Băsescu şi al DNA”, a mai spus Nicuşor Constantinescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Şedinţa de judecată a început în jurul orei 13.30 şi s-a încheiat după aproape şase ore, aceasta desfăşurându-se cu uşile închise.
La final, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat jurnaliştilor că a solicitat punerea în libertate a clientului său, însă instanţa a amânat pronunţarea pentru miercuri.
“Am invocat toate argumentele pe care le-am folosit în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. Am invocat o parte din argumente şi din probe suplimentare faţă de acel moment, întrucât am avut şi noi posibilitatea să pregătim apărarea. Instanţa a amânat pronunţarea din cauza orei înaintate şi urmează ca mâine (n.r. - miercuri), în jurul prânzului, să se pronunţe soluţia în sensul de a se menţine eventual decizia de arestare sau de a se admite contestaţia formulată de noi şi de a se dispune punerea în libertate”, a afirmat Marius Mocanu, care a precizat că nu există probe că Nicuşor Constantinescu ar fi săvârşit faptele de care este acuzat de DNA.
Mocanu a mai spus că Nicuşor Constantinescu va fi prezent miercuri la Tribunalul Constanţa, deoarece DNA a cerut arestarea sa preventivă şi în dosarul Centrului Militar Zonal, unde preşedintele suspendat al CJ este judecat sub control judiciar, având mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a nu lua legătura cu angajaţii şi consilierii judeţeni care au legătură cu acest caz.
Tot marţi, Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv, între altele, pentru abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor, a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa, printr-un ordin emis de către prefectul judeţului, Ion Constantin.
În cazul în care instanţa va decide să îl lase în libertate, Nicuşor Constantinecu ar putea reveni în funcţie, prefectul fiind nevoit să revoce ordinul de suspendare.
Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de DNA pentru mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor, iar ulterior, în 20 februarie, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanţa, fiind acuzat de plăţi ilegale, din fonduri publice, către asociaţii, fundaţii şi cluburi sportive.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu - trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor - două infracţiuni, conflict de interese - zece infracţiuni, din care cinci în formă continuată, şi tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.
În ordonanţa de reţinere se arată că, în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, finanţând în mod nelegal cheltuieli cu activităţile sportive, în sumă de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai fost suspendat din funcţie şi în vara anului trecut, când a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de subfinanţare a Centrului Militar Zonal. Ulterior, instanţa a decis ca acesta să fie judecat sub control judiciar.
În acest caz, DNA Constanţa a înaintat instanţei o nouă cerere de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv, termenul de judecată a solicitării fiind stabilit pentru miercuri.
Nicuşor Constantinescu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale.Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri.
Într-un alt dosar, Constantinescu este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţiile de anul trecut, 15 cartuşe.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe