- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.10.2018, 07:10)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video UPDATE: Judecarea apelului din dosarul lui Liviu Dragnea s-a AMÂNAT/ Liderul PSD, aşteptat de susţinători şi contestatari la instanţa supremă/ O persoană, AMENDATĂ
Primul termen în apelul din dosarul lui Liviu Dragnea, în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, care ar fi trebuit să aibă loc luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost amânat pentru 5 noiembrie. Magistraţii instanţei supreme au decis amânarea pentru a le da posibilitatea unora dintre inculpaţi, printre care şi liderului PSD, să-şi angajeze avocaţi.
Urmărește
4022 afișări
Liviu Dragnea nu s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul instanţei supreme. În schimb, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au venit mai mulţi susţinători, dar şi contestatari ai liderului PSD.
Unul dintre contestatarii preşedintelui PSD a fost amendat cu suma de 500 de lei.În acest dosar, pentru fosta sa soţie, Bombonica Prodana, au fost retrase acuzaţiile pentru că a achitat prejudiciul.
Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în luna iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Câţiva susţinători şi contestatari ai lui Liviu Dragnea s-au adunat la instanţa supremă
Câţiva susţinători, dar şi contestatari ai preşedintelui PSD s-au adunat, luni dimineaţă, la instanţa supremă, acolo unde urmează să înceapă judecarea apelului în dosarul lui Liviu Dragnea. Jandarmii s-au postat între cele două grupuri.
Mai mulţi oameni îl aşteaptă, luni dimineaţă, pe Liviu Dragnea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acolo unde este programat primul termen în apelul din dosarul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care liderul PSD a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.
Jandarmii i-au dispersat pe susţinători, după ce le-au adus la cunoştinţă că pot fi amendaţi. Unii dintre ei s-au retras pe un alt trotuar din faţa sediului instanţei supreme.
În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii de la ÎCCJ arată că liderul PSD a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute.
"Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă şi fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice", se arată în motivarea judecătorilor.
Magistraţii au mai spus că gradul de pericol social al faptelor este evidenţiat de "modul în care funcţionari din cadrul instituţiilor publice, încălcându-şi obligaţiile de serviciu, acceptă să săvârşească fapte de natură penală sub diferite pretexte, lăsându-se influenţaţi şi intimidaţi de modul în care un preşedinte de Consiliu Judeţean înţelege să-şi exercite autoritatea, puterea şi influenţa în scopuri nelegale".
Apelul este judecat de Completul 1, condus de vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Ilie Iulian Dragomir, potrivit portalului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Membrii titulari ai completului de judecată sunt judecătorii: Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina şi Lefterache Lavinia Valeria, iar supleanţi sunt judecătorii Cobzariu Maricela, Enescu Dan Andrei, Şelaru Valentin Horia şi Cerbu Silvia.
Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.
Citeşte şi: Adina Florea, propusă pentru şefia DNA, ar urma să fie audiată astăzi în Secţia pentru procurori a CSM
Citeşte şi: Dragnea şi Tăriceanu discuţii, luni, pe Legea offshore, FSDI şi OUG 6. Toader, la întâlnire - surse
Citeşte şi: Două protocoale cu SRI, găsite la Ministerul Justiţiei. Tudorel Toader, pentru MEDIAFAX: Verificăm şi comunicăm
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Audiere la CSM. Adina Florea, critici la adresa fostei conduceri DNA: Unii procurori-vedetă au fost scoşi în faţă/ Ministrul Toader o susţine/ Procurorul propus la şefia DNA, contre cu Lazăr pe protocolul din 2016: Aţi fost dezinformat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe