- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Interviu cu Cristian Preda: Cred că Traian Băsescu trebuie să rămână preşedinte până în 2014
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, într-un interviu live pentru www.mediafax.ro, că este de părere că Traian Băsescu trebuie să rămână preşedinte până în 2014. Vezi alte declaraţii ale europarlamentarului.
Declaraţii ale lui Cristian Preda:
-
Am fost extrem de mâhnit văzând cu câtă superficialitate Ponta foloseşte anumite cuvinte. Spune "fascist" ca şi cum ar spune "gogoşi". Este cu totul deplasat ca într-o democraţie să spui orice îţi trece prin cap.
-
Traian Băsescu are o mare experienţă politică. Eu cred că trebuie să rămână preşedinte până în 2014. Chestiunea suspendării a fost transformată într-un soi de moţiune de cenzură îndreptată împotriva preşedintelui. Într-o democraţie te duci la competiţie (...), accepţi şi înfrângerea. Este un preşedinte pe care l-au ales românii. Opoziţia trebuie să înţeleagă acest lucru şi să facă ceea ce face opoziţia în limitele constituţionale. Cred că este nevoie de asumarea mandatului său până la capăt. Eu continui să îl susţin în ideea ducerii mandatului până în 2014. Din punct de vedere politic, a avut parte de o experienţă mult mai bogată decât ceilalţi preşedinţi, pentru că a avut şi suspendare, şi guvernare în toate variantele posibile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
-
Sunt foarte solidar cu colegii mei. Vom vedea ce înseamnă 2012, şi în funcţie de el se va proiecta şi 2014. Grija mea principală este activitatea din Parlamentul European, dar sunt gata să sprijin oricare efort al oricărui candidat decent pentru campania de la anul. Nu voi sprijini candidaţi neserioşi, în care nu cred. Sunt în PDL mulţi oameni serioşi. Nu trebuie să ne amăgim cu marile curente, cu 70%, şi nu trebuie să facem compromisuri compromiţătoare.
- Aş defini grupul "reformist" din care fac parte ca "împotriva curentului". Voi fi întodeauna împotriva curentului şi voi miza pe moderaţie. Ştiu că de multe ori mi se fac repoşuri pentru că oamenii nu au gust pentru moderaţie.
-
PDL trebuie să rămână cu denumirea de liberal. În ceea ce priveşte sigla, aşa s-a întâmplat. Peste tot există sigle cu trandafiri. Important este ce avem în cap, nu ce avem pe pungile din campanie.
-
Cred că discuţia despre demisia premierului este doar în presă. În organizaţia în care sunt eu nu s-a pus această problemă. Cred că premierul tehnocrat este o soluţie de revigorare a credibilităţii partidului. Dacă acest lucru se va petrece eu îl voi susţine. Continui să rămân un susţinător al preşedintelui.
-
Guvernul se scuză că e criză. Nu vreau să vorbesc despre atitudinea premierului. Mi se pare că e decent să las competiţia să se desfăşoare. Cine îmi va cere sprijinul electoral îl va avea, dacă este o persoană decentă. Boc este un om pe care îl apreciez, măcar pentru că l-a bătut pe Funar. Dacă l-am criticat pentru prostiile pe care le-a făcut la guvernare, mi se pare corect că am făcut asta. Dacă sunt nedrept, am puterea să spun mai târziu că sunt nedrept.
- Nu pot spune care este secretul pentru ca PDL să crească în sondaje. Orice este posibil. Din păcate pentru noi ca partid de guvernare, toate partidele care au câştigat la alegeri nu au mai intrat la guvenare. Dacă vrem să ocupăm poziţia de dreapta părăsită de PNL trebuie să devenim mai liberali. Nu mi se pare că populismul este lucrul de care avem nevoie. Cred că era mult mai raţional ca PNL şi PDL să fie pe un culoar de dreapta care să exprime convingeri democratice foarte certe.
-
Liberalii au făcut alianţă cu PSD pentru că e mai simplu să fii cu Ponta în barcă decât să te cerţi toată ziua cu el, şi bineînţeles cu speranţa că ajung din nou la guvernare, pentru că ei nu au ajuns la guvernare decât dacă au făcut alianţe înainte de alegeri.
- Referitor la candidatura lui Toader Paleologu la şefia PDL: De el intelectual vorbind mă leagă foarte multe lucruri, însă nu mă leagă ceva legat de spiritul său ludic. Nu accept un anumit ton jucăuş pe care el l-a adoptat de mult, de la celebra formulă "Băsescu e o pleaşcă". Mi se pare că în politică nu e nevoie întotdeauna de spirit ludic, în niciun caz de divertismentul de tip Ponta, care e de o superficialitate îngrijorătoare pentru politica românească.
- Valeriu Stoica şi-a asumat sinteza care va fi aşezată în dreptul lui Boc. Sunt convins că în tabăra lui Blaga sunt resurse pentru a construi o platformă interesantă. Este greu de spus cu cine voi vota sau ce voi face. Voi juca cinstit până la capăt. Ceea ce îmi promit să fac este să nu atac vreuna dintre tabere. Vreau să îmi asum poziţia modestă de om de la baza partidului. Nu vreau să intru într-o polemică cu Radu Berceanu.
-
Atitudinea noastră în PDL a fost luată ca o frondă. Nu este o frondă, nu a fost niciodată aşa ceva. Vom discuta cu colegii din partid. Mi se pare onest din partea mea ca în perioada următoare să nu mă angajez în vreo critică a vreuneia dintre tabere. Nu s-au strâns 35 de doritori care să susţină o moţiune.
- Domnul Gherghina a spus ceva absolut revoltător pentru profesori, că trebuie daţi afară 100.000. Aceasta este o viziune comunistă. Trebuie găsite nişte resurse. Nu vreau să vorbesc despre domnul Funeriu. Dânsul nu a înţeles că problema calităţii unui act oficial este o chestiune serioasă.
-
E nevoie de resurse şi continui să cred că se poate imagina o guvernare care să răspundă uriaşei nevoi pe care o are sistemul de educaţie. În martie 2008 s-a încheiat un pact pentru educaţie. Nu cred că o criză este ceva care să scuze orice. Urgenţa legată de sistemul de educaţie a rămas. Cred că trebuie să găsim resurse pentru a vedea cum interesele profesorilor trebuie reprezentate decent.
-
Am lansat în urmă cu zece zile un set de obiective politice cu ideea de a aduce un mic plus dezbaterii din spaţil democrat liberal. L-am adresat în general publicului şi am avut o serie de reacţii, mai degrabă pozitive.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO