Florea a spus că în distribuţia acestor funcţii se va „merge” pe criteriul procentului din populaţie al maghiarilor din judeţ şi nu pe algoritmul legat de procentele din alegeri cu care UDMR participă la guvernare.
„Pe judeţ sunt aceste funcţii. Pe judeţ (maghiarii – n.r.) au 38 la sută. Nu mă cramponez de aceste lucruri, dacă este un maghiar foarte bun într-o instituţie, îl susţin cu ambele mâini. La fel şi cu un român. Dacă sunt puturoşi, pe amândoi îi dau afară”, a spus Florea.
Acesta a precizat că îşi doreşte să existe stabilitate în funcţiile din fruntea instituţiilor deconcentrate, iar la numirea unor şefi de instituţii, respectiv la înlocuirea lor, să se ia în calcul criteriul competenţei şi nu cel politic.
De asemenea, liderul PDL Mureş a spus că UDMR a cerut funcţia de prefect al judeţului Mureş, dar nu a obţinut-o, însă se aşteaptă să mai fie numit un subprefect maghiar la Mureş, pe lângă cel existent, Barczi Gyozo.
În schimb, Florea a afirmat că îşi doreşte ca între cele două formaţiuni să existe colaborare atât la nivelul Consiliului Local Târgu Mureş, cât şi la cel al Consiliului Judeţean Mureş, unde majoritatea este asigurată de UDMR şi PNL.
Luni, la Bucureşti, este programată o întâlnire pe tema conducerii instituţiilor deconcentrate între reprezentanţii celor două formaţiuni politice care asigură guvernarea, PDL şi UDMR.