Motreanu a precizat că, într-adevăr, a existat, luni, în şedinţa Biroului permanent al Camerei, discuţie privind creşterea gradului de securitate în Parlament, avansată de preşedintele Roberta Anastase, care avea în vedere momentele unor dezbateri mai delicate cum ar fi, în viitorul apropiat, dezbaterile la Codul Muncii.
Potrivit lui Motreanu, Anastase a propus ca invitaţilor să nu li se mai permită accesul la balcoanele sălii de plen în astfel de momente.
„Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a luat cuvântul şi a expus poziţia PNL, care nu este de acord cu o astfel de propunere. Nu s-a votat nimic şi nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Discuţia a fost închisă fără a se da un vot”, a spus Motreanu.
El a precizat că, la plenul de luni, în balcoanele sălii de plen au avut acces reprezentanţii ONG-urilor care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor, fapt care atestă că Biroul permanent nu a luat decizia interzicerii accesului acestora la dezbateri.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, să fie găsită o „formulă de securizare” a balcoanelor de la sala de plen, astfel încât evenimente precum cel din decembrie 2010, când Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon, să nu se mai repete.
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a anunţat, luni, că Biroul Permanent a decis, „din raţiuni de securitate”, ca la şedinţa de marţi în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii, în Parlament să poată participa ca invitaţi doar ziariştii, nu şi cetăţenii.
Ea a precizat că şedinţa Parlamentului în care Guvernul îţi va asuma răspunderea pe Codul Muncii este prima de acest gen după incidentul în care o persoană s-a aruncat de la balconul Parlamentului. „Am decis asta din raţiuni de securitate, să se evite alte accidente”, a explicat Roberta Anastase.