- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.02.2016, 17:50)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis a lansat Dezbaterea Naţională privind Educaţia şi Cercetarea: Am convingerea că viitorul este legat de educaţie. Momentele electorale vin şi trec
Preşedintele Klaus Iohannis a lansat luni, la Palatul Cotroceni, Dezbaterea Naţională privind Educaţia şi Cercetarea pentru perioada 2016-2017, declarând că problemele din sistemul de educaţie pot ţine şi de securitatea naţională şi precizând că anul 2016 ar trebui să fie anul unor reforme durabile.
Urmărește
999 afișări
Iohannis: Am convingerea că viitorul este legat de educaţie. Momentele electorale vin şi trec
"Ca profesor, am un ataşament personal faţă de acest proiect. Cunosc din interior sistemul, cu bune şi mai puţin bune, cu lipsurile lui, dar cunosc mai ales potenţialul uriaş pe care îl avem. Însă, ca preşedinte, dincolo de această experienţă personală, am asumat educaţia ca prioritate naţională din convingerea profundă că viitorul României este strâns legat de educaţie", a spus preşedintele.
Şeful statului a mai spus că, în baza atribuţiilor constituţionale, îşi propune să aducă la masă toţi factorii interesaţi de educaţie şi cercetare, urmând a fi organizate dezbateri regionale, într-o primă etapă. El a adăugat că este nevoie de o dezbatere scoasă de sub presiunea conjuncturilor sau de sub tentaţia calculelor politice. "Ştiu că în anul 2016 cea mai mare atenţie va fi îndreptată către alegeri. Este firesc, aşa se întâmplă în dinamica democraţiei. Dar momentele electorale vin şi trec, oricât de intense ori spectaculoase ar fi. În raport cu tema educaţiei, pe care toată lumea o consideră crucială, să facem aşadar ca 2016 să nu fie încă un an irosit sau încă un an de experimente şi schimbări punctuale" a mai spus Iohannis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Şeful statului a mai declarat că în 2016 ar trebui să fie demarate reformele durabile din sistem, precizând că trebuie găsit un răspuns la mai multe probleme, invocând, printre altele numărul mare al tinerilor care nu au diplomă de bacalaureat, infrastructura şi adaptarea sistemului la piaţa muncii.
"Una dintre provocările care trebuie să ne dea tuturor de gândit este numărul foarte mare de copii care abandonează şcoala la trecerea de la gimnaziu la liceu sau care nu promovează examenul de Bacalaureat. România nu îşi poate permite ca un procent important din populaţia activă să nu deţină niciun document care să permită inserţia pe piaţa muncii şi, prin urmare, un trai decent şi un rol activ în societate. Această stare de fapt reprezintă un adevărat risc la adresa securităţii naţionale. Să ai câteva sute de mii de tineri fără diplomă de bacalaureat şi, aş spune, cu şanse aproape zero pe piaţa muncii, este o mare problemă socială, pe care trebuie să o conştientizăm în toată gravitatea ei", a mai spus şeful statului.
În ceea ce priveşte infrastructura, Iohannis a reluat şi ideea că este inadmisibil ca în România de astăzi să existe încă numeroase şcoli fără autorizaţii sanitare.
Preşedintele a mai precizat că o primă dezbatere va avea loc în martie. "Vă propun (...) să avem în vedere şi aceste subiecte - cum facem să nu mai avem o jumătate de generaţie pe drumuri, care este profilul cu care dorim să iasă un elev după fiecare nivel educaţional, cu ce set de valori şi cunoştinţe care să îi dea o şansă reală de succes, în funcţie de talentul şi capacităţile sale, nu de mediul din care provine sau de alţi factori subiectivi", a mai spus Iohannis.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe