- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis: avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului
Avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, iar noile legi ale educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic al mediului educaţional, a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar.
Iohannis: avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului
Preşedintele României a susţinut o alocuţiune la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.
Preşedintele a spus că este convins de nevoia unei reforme profunde a sistemului educaţional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI şi valorilor europene.
„Una dintre aceste valori este integritatea, motiv pentru care îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrităţii şi eticii în viaţa academică. Pentru aceasta, avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, iar noile legi ale educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic al mediului educaţional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Miza este însăşi credibilitatea sistemului de învăţământ superior şi a cercetării din România, dar şi viitorul nostru ca societate democratică. Trebuie să devină clar că obţinerea unei diplome academice reprezintă o onoare şi este condiţionată exclusiv de un merit real. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepţie”, a spus preşedintele.
Declaraţia vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa fostului ministru al Educaţiei Sorin Câmpeanu, care şi-a anunţat demisia la finele săptămânii trecute.
„România Educată este un proiect atât de important pentru societatea noastră deoarece învăţământul de calitate are impact direct asupra vieţii de zi cu zi a fiecărui cetăţean. Cel mai bun exemplu este chiar universitatea dumneavoastră. Localităţile în care ne place să trăim, grădiniţele, şcolile, liceele şi universităţile pe care arhitecţii le proiectează devin fundament al comunităţilor, întăresc coeziunea şi contribuie la dezvoltarea simţului civic. Astăzi, avem oportunitatea de a coopera cu restul Europei într-o manieră intensificată, ca urmare a formării de reţele de universităţi europene, a creşterii sumelor alocate fondurilor de cercetare pan-europene şi a creşterii numărului de cooperări punctuale pe teme de cercetare”, a mai spus preşedintele.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:56
BVB: De la începutul anului, investitorii au un randament de 18% cu tot cu dividende
-
astăzi, 21:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale