Iohannis: Curtea de Conturi, pilon al eforturilor de a îmbunătăţi integritatea guvernamentală

Curtea de Conturi a devenit un pilon al eforturilor României de a îmbunătăţi integritatea guvernamentală şi de a se alinia celor mai înalte standarde internaţionale în materie de bună guvernare, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Curtea de Conturi, pilon al eforturilor de a îmbunătăţi integritatea guvernamentală

Iohannis: Curtea de Conturi, pilon al eforturilor de a îmbunătăţi integritatea guvernamentală

„Astăzi (marţi - n.r.) celebrăm un moment simbolic pentru auditul public şi cooperarea internaţională, recunoscând contribuţiile esenţiale ale unor personalităţi de vârf în acest domeniu. Ne aflăm în pragul împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, autoritate care a evoluat, în ultimii ani, şi datorită parteneriatelor externe deosebit de valoroase. Rolul României în promovarea transparenţei şi a integrităţii la nivel internaţional este astăzi mai relevant ca niciodată. Curtea de Conturi a devenit un pilon al eforturilor României de a îmbunătăţi integritatea guvernamentală şi de a se alinia celor mai înalte standarde internaţionale în materie de bună guvernare. Într-un peisaj mondial complex, în care schimbările geostrategice creează presiuni constante asupra guvernelor şi economiilor lumii, parteneriatele internaţionale şi schimbul de experienţă devin esenţiale. În acest cadru, munca celor prezenţi aici, astăzi, reflectă angajamentul faţă de propriile sisteme naţionale, dar şi faţă de o guvernanţă globală mai eficientă”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului i-a decorat, la Palatul Cotroceni, pe Controlorul General al Statelor Unite ale Americii şi Şef al Oficiului pentru Responsabilitate Guvernamentală din SUA, Gene Dodaro, şi pe preşedintele Organizaţiei Internaţionale a Instituţiilor Supreme de Audit, Bruno Dantas.

El afirmă că, sun conducerea lui Gene Dodaro, parteneriatul dintre Oficiul pentru Responsabilitate Guvernamentală al Statelor Unite ale Americii şi Curtea de Conturi a României a fost unul esenţial în modernizarea şi profesionalizarea auditului public românesc.

Despre Brino Dantas, Iohannis spune că a consolidat rolul instituţiilor supreme de audit spre o mai mare independenţă, inclusiv prin cooperarea internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici