Iohannis, despre întoarcerea lui Tăriceanu în PNL: Pas în folosul PSD, îmi lasă gust amar

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, la "Gândul Live", comentând întoarcerea în PNL a lui Tăriceanu, că ar fi fost bine şi elegant ca fostul premier să facă gestul "după alegeri", adăugând: "Îmi lasă impresia că şi acest pas e un pas în folosul PSD şi îmi lasă un gust amar".

Urmărește
791 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre întoarcerea lui Tăriceanu în PNL: Pas în folosul PSD, îmi lasă gust amar

Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Iohannis a spus că Tăriceanu a fost un premier bun. "Dacă poate să fie coleg de partid, da, poate, de ce să nu poată? Cred că situaţia este consumată, din câte am reuşit de pe drum să aflu din diferitele surse de pe internet se pare că a fost votat în organizaţia Satu Mare, am văzut o copie după un proces verbal de primire", a spus edilul la "Gândul Live".

El a afirmat că este discutabil şi pasul şi procedura. "Sunt probleme mari în organizaţia Satu Mare, de când domnul Silaghi a plecat. E o brambureală, domnul Tăriceanu s-a dus tocmai acolo unde nu se ştie ce se întâmplă cu organizaţia noastră, această combinaţie mă duce cu gândul că nu a fost o dorinţă de suflet, ci să inducă nesiguranţa în electoratul PNL", afirmă Iohannis.

"Ar fi fost bine, elegant să o facă după alegeri, să ne spună că a fost o greşeală că a plecat. Îmi lasă impresia că şi acest pas e un pas în folosul PSD şi îmi lasă un gust amar", a mai spus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, în 26 februarie, demisia din PNL. El făcea parte din organizaţia PNL Sector 1. Tăriceanu menţiona atunci că în cursul acelei zile i-a telefonat preşedintelui PNL, Crin Antonescu, "să accepte reluarea discuţiilor cu premierul, în sensul continuării USL", răspunsul acestuia fiind negativ.

În 11 martie, Tăriceanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând 93 de voturi, el fiind susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.

În 6 mai, Călin Popescu-Tăriceanu a transmis o "scrisoare deschisă către liberali", în care spunea că el crede că "prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012" şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

Joi, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid. Tăriceanu s-a aflat la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Călin Popescu Tăriceanu, fost premier în perioada 2004-2008, membru fondator al PNL, a deţinut funcţia de preşedinte al PNL între februarie 2005 şi martie 2009.

De asemenea, a fost preşedinte interimar al PNL şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr – D.A. între octombrie 2004 şi februarie 2005.

În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar între 1990 şi 1992 secretar executiv al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici