Iohannis, despre intrarea în spaţiul Schengen terestru: Există şanse să facem următorul pas

Klaus Iohannis a declarat că România are „şanse destul de bune” să facă un pas important spre aderarea la Schengen în acest an, dar sunt necesare negocieri suplimentare pentru finalizarea procesului.

Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre intrarea în spaţiul Schengen terestru: Există şanse să facem următorul pas

Iohannis, despre intrarea în spaţiul Schengen terestru: Există şanse să facem următorul pas

Întrebat, miercuri, la finalul dezbaterilor generale ale celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, dacă va încerca să dea un impuls în ultimele luni de mandat aderării României la spaţiul Schengen, în ceea ce priveşte frontierele terestre, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „este extrem de important să se continue toate demersurile legate de finalizarea parcursului Schengen în România”.

Preşedintele a mai spus, de asemenea, că „s-a lucrat tot timpul foarte intens”.

„Nu pot sa zic că există garanţii, dar există şanse destul de bune ca încă în acest an să facem următorul pas, dar până atunci mai este nevoie de foarte multe discuţii şi foarte multe negocieri, dar suntem foarte angajaţi în acest demers”, a încheiat Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici