- Home
- Politic
- SIBIU, (08.05.2019, 18:26)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis: Fake news, fenomen de destabilizare. Riscă să adâncească starea de nesiguranţă
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei privind "Viitorul Europei" de la Sibiu, că noile fenomene de destabilizare, printre care dezinformarea şi campaniile fake news, "riscă să adâncească starea de nesiguranţă".
Urmărește
176 afișări
Iohannis: Fake news, fenomen de destabilizare. Riscă să adâncească starea de nesiguranţă
"Noile fenomene de destabilizare, printre care dezinformarea şi campaniile fake news, riscă să adâncească starea de nesiguranţă. În acest context, avem nevoie de un făgaş al politicilor europene care să asigure mai multă convergenţă şi să ne ducă, clar, spre un viitor mai bun, mai prosper, fără diviziuni sau fragmentări la nivel european. Sentimentul de incertitudine poate fi depăşit numai dacă Uniunea Europeană acţionează unit, iar leadership-ul european transmite un mesaj clar că acţionează cu angajament pentru continuarea procesului de integrare europeană. În faţa provocărilor actuale globale nu există o altă cale", a afirmat preşedintele la deschiderea Conferinţei „Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Klaus Iohannis a mai declarat că "incertitudinea" este cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie starea de fapt legată de procesul Brexit şi distanţarea cetăţenilor europeni faţă de "complexitatea" UE.
"Incertitudinea este cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie starea de fapt legată de procesul Brexit, dar şi un anumit sentiment de distanţare a cetăţenilor europeni faţă de complexitatea politicilor Uniunii Europene, în sens mai general. Ne aflăm înainte de alegerile pentru Parlamentul European, în acest an marcându-se 40 de ani de la organizarea primelor alegeri europene libere şi directe, şi, în acest context, viitoarele alegeri europene capătă o semnificaţie aparte. Vedem din diferitele sondaje de opinie că cetăţenii europeni îşi doresc ca Uniunea Europeană să le dea un sentiment consolidat de siguranţă, să le dea orientare şi, nu în ultimul rând, să aducă soluţii pentru problemele lor reale. Noi, actualii gestionari şi, sper eu, nu numai gestionari, dar şi adevăraţi modelatori ai viitorului Uniunii Europene, avem responsabilitatea de a face ca ideea unei Uniuni tot mai puternice să fie îmbrăţişată şi asumată de cetăţenii europeni de astăzi", a afirmat Iohannis.
Klaus Iohannis a declarat că crizele nu reprezintă un fenomen nou în UE şi că ele fac parte din istoria procesului integrăriin europene.
"Uniunea a parcurs o lungă perioadă marcată de crize multiple, desfăşurate de multe ori în paralel, care şi-au pus amprenta asupra acţiunii europene. De câţiva ani, părem a fi marcaţi la nivel european de persistenţa unei stări percepute ca fiind de criză continuă. Cu toate acestea, în Uniunea Europeană crizele şi succesiunea lor nu reprezintă un fenomen nou. Din contră, ele fac parte din istoria procesului integrării europene, iar rezolvarea lor prin acţiune comună face parte chiar din construcţia europeană", a spus acesta.
Acesta s-a declarat mulţumit de găzduirea Summitului informal aş şefilor UE şi evenimentele care au loc în jurul acestuia, Iohannis afirmând că "este evidentă această coincidenţă fericită între un eveniment de mare anvergură europeană, un oraş cultural european şi ţara mea, România, o ţară importantă din Europa".
"Mă bucur că această dezbatere are loc la noi şi sunt extrem de bucuros că ţara noastră a devenit în aceste zile şi devine în aceste zile centrul procesului de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene. La aproape 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier, găzduirea Summitului de la Sibiu, un eveniment european de prim rang, este o onoare şi, în acelaşi timp, clar, o responsabilitate pentru noi. Ca stat membru încrezător în destinul proiectului european, România are capacitatea de a contribui la consolidarea sa şi va continua să acţioneze în acest sens, împreună, sigur, cu toate statele membre şi împreună cu instituţiile europene", a completat Klaus Iohannis.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate