- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.05.2015, 17:25)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis, întrebat dacă se va ajunge la un compromis politic pe votul pentru diaspora: Cred că da
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea la Summit-ul de la Riga, că el consideră că se poate ajunge la un compromis în Parlament pe votul în diaspora, dar că nu crede că până la finalul acestei sesiuni nu se va ajunge la o formă finală a legii, deşi ar fi frumos.
Urmărește
251 afișări
Iohannis, întrebat dacă se va ajunge la un compromis politic pe votul pentru diaspora: Cred că da (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Întrebat ce a discutat cu parlamentarii de diaspora, în întâlnirea de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a spus: ”Foarte pe scurt, toată discuţia a fost în jurul votului pentru diaspora, vot prin corespondenţă, vot electronic, variantele care sunt în discuţie şi i-am rugat în final să fie partenerii mei în a promova un act normativ care înlesneşte votul prin corespondenţă”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Întrebat dacă consideră că se va ajunge la un compromis în privinţa votului prin corespondenţă, şeful statului a răspuns: ”Eu cred că da”.
Klaus Iohannis a precizat că nu crede că se va ajunge la o formă finală a legii privind votul prin corespondenţă, până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.
”Sincer, nu cred că până la finalul acestei sesiuni parlamentare se va ajunge la un punct de vedere transformabil în lege în privinţa votului prin corespondenţă; ar fi frumos, dar nu cred”, a spus preşedintele Iohannis.
El a explicat că legea poate fi aplicată la următoarele alegeri parlamentare, chiar dacă nu se adoptă în această sesiune parlamentară.
”Oricum, la anul, în primăvară, sunt alegeri locale - acolo nu se pune problema votului din diaspora - şi pentru alegerile parlamentare este nevoie ca legea respectivă să fie aprobată înainte de noiembrie”, a spus Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu parlamentarii din circumscripţia electorală Diaspora, şeful statului reiterând urgenţa adoptării legislaţiei pentru votul din diaspora şi cerându-le să se implice în dialogul cu partidele, pentru găsirea unei soluţii fezabile.
Administraţia Prezidenţială a transmis printr-un comunicat de presă că temele de discuţie au vizat asigurarea exercitării dreptului la vot pentru cetăţenii din afara graniţelor, îmbunătăţirea comunicării cu reprezentanţii comunităţilor de români şi a calităţii serviciilor consulare, precum şi dezvoltarea unor politici ale statului român pentru diaspora.
Preşedintele României a reiterat urgenţa adoptării legislaţiei necesare pentru exprimarea dreptului de vot în cele mai bune condiţii de către toţi românii din afara graniţelor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe