- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.09.2017, 03:18)
- Adrian Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: România sprijnă o Curte Internaţională împotriva Terorismului
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în cadrul celei dea 72-a Adunări Generale a ONU, că România rămâne angajată, alături de Spania, în susţinerea înfiinţării unui Tribunal Internaţional împotriva Terorismului şi a prezentat candidatura ţării noastre la Consiliul de Securitate pentru 2020-2021.
Urmărește
964 afișări
Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: România sprijnă o Curte Internaţională împotriva Terorismului
”Ţara mea salută reforma arhitecturii Naţiunilor Unite de combatere a terorismului şi demersurile ONU de a face din contraterorism un element cheie al agendei de prevenire. Cum nicio ţară nu poate combate singură acest flagel, suntem încrezători că nou înfiinţatul Oficiu ONU de Contraterorism va mări eficienţa combaterii terorismului sub toate formele şi manifestările. În această privinţă, România rămâne angajată în iniţiativa comună cu Spania pentru posibila înfiinţare a unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului”, a spus Klaus Iohannis în discursul susţinut la New York.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Preşedintele s-a referit şi la necesitatea creşterii eficienţei acţiunilor ONU. ”Avem nevoie de capabilităţi robuste de planificare a politicilor, capabile să proiectele viziuni pentru pacea globală şi bunăstare dincolo de crizele curente. România sprijină ideea secretarului general ONU de concentrare pe crearea unei structuri instituţionale integrate pentru sprijinirea unei abordări globale a managementului crizelor. De asemenea, pledăm cu putere pentru modernizarea şi creşterea eficienţei operaţiilor de menţinere a păcii. Îl sprijinim pe secretarul general (Antonio Guterres - n.red.) în eforturile sale de implementare a reformei pe trei direcţii: prevenirea conflictelor; dezvoltarea sustenabilă; reforma conducerii şi remodelarea Secretariatului pentru a face ONU mai eficientă”, a spus şeful statului.
Iohannis s-a referit şi la necesitatea unei colaborări mai strânse a Naţiunilor Unite cu organizaţiile regionale, preşedintele evocând o rezoluţie a ONU în acest sens, adoptată în 2005, la iniţiativa România, când ţara noastră era membru nepermanent al Consiliului de Securitate. Iohannis şi-a exprimat speranţa că această colaborare ar putea duce la soluţionarea unor crize internaţionale, precum conflictele îngheţate din jurul Mării Negre.
”Suntem în continuare îngrijoraţi cu evoluţiile de securitate în regiunea noastră. Centura de conflicte îngheţate din jurul Mării Negre rămâne o ameninţare serioase. Asistăm încă ca acţiuni întreprinse în detrimentul principiilor şi normelor legilor internaţionale. Proliferarea conflictelor îngheţate în vecinătatea noastră a împiedicat cooperarea regională şi a adus încrederea mutuală la minime istorice. Iată de ce comunitatea internaţională ar trebui să sprijine în mod activ şi să stimuleze cooperarea regională”, a apreciat Iohannis.
În încheiere, Klaus Iohannis a prezentat candidatura României pentru un nou mandat în Consiliul de Securitate, în 2020-2021. ”România ar fi mândră să contribuie, încă o dată, la activitatea Consiliului de Securitate. Candidatura noastră pentru un loc de membru nepermanent în mandatul 2020-2021 reprezintă angajamentul sincer al ţării noastre în sprijinirea eforturilor ONU pentru pace şi securitate (...) Dacă demersul nostru are succes, vom fi onoraţi să contribuim şi mai mult la avansul proiectelor comune şi a Organizaţiei ca întreg”, a conchis Iohannis.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe