Iohannis merge la Sommet-ul Francofoniei, în Franţa

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 4-5 octombrie 2024, la Sommet-ul Francofoniei, care va avea loc în Franţa.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Iohannis merge la Sommet-ul Francofoniei, în Franţa

Cea de a XIX-a Conferinţă la nivel înalt a şefilor de stat sau de guvern ai celor 88 de state membre cu drepturi depline, membre asociate şi observatoare ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) se va desfăşura sub titulatura „Creează, inovează şi întreprinde în limba franceză" ("Créer, innover, entreprendre en français").

Participarea lui Iohannis la această sesiune a Sommet-ul Francofoniei reprezintă o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei ţării noastre la efortul global de transformare şi adaptare a multilateralismului, efort care priveşte şi OIF, într-un context marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli, transmite Administraţia Prezidenţială.

România va promova propriile priorităţi în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon, reflectate în Rezoluţia care va fi adoptată cu prilejul reuniunii.

„În contextul Sommet-ului Francofoniei, Preşedintele României va participa la o masă rotundă având ca temă integrarea tinerilor francofoni pe piaţa muncii şi la o dezbatere privind priorităţile politice din spaţiul francofon. Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va prezenta viziunea de ansamblu a României privind perspectivele multilateralismului şi rolul OIF, cu accent pe răspunsul la provocările globale actuale, şi, de asemenea, pe importanţa acordată educaţiei în limba franceză şi inserţiei profesionale a tinerilor francofoni. Preşedintele României, Klaus Iohannis, va pleda pentru consolidarea Francofoniei universitare şi ştiinţifice, care reprezintă una dintre contribuţiile majore ale ţării noastre la nivelul organizaţiei, în favoarea mobilităţii educaţionale şi profesionale a tinerilor vorbitori de limbă franceză din întreg spaţiul francofon”, arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici