- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.10.2020, 15:24)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis: Nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive
- Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu intenţionează să reintroducă starea de urgenţă, dar că este adeptul măsurilor preventive
- Iohannis spune că sunt importante măsurile de tip „masca, distanţa, igiena”
- El anunţă că evenimente de tipul „nunţi, botezuri, serbări” ar putea fi restricţionate.
Urmărește
1926 afișări
Iohannis: Nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive
„Sperietoarea cu starea de urgenţă e vehuculată cam de multă lume. Mai spun o dată - nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă”, spune Klaus Iohannis.
El mai afirmă că există măsuri mai puţin dure care au efecte mai bune.
„Deci cea mai bună prevenţie este masca, distanţa, igiena. Nu avem nevoie să să închidem toată ţara pentru un efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgenţă. În această etapă nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume şi probabil controlul devine mai greu vor trebui restricţionate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunţi, botezuri, setrbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii”, continuă şeful statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Vineri s-a înregistrat un nou record de infectare cu SARS-CoV-2 în România, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunţând 3.186 de cazuri noi şi 52 de decese. În opt judeţe, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile a depăşit pragul de 1,5 la mia de locuitori.
„Guvernul ia toate măsurile pentru a nu ajunge în situaţii critice. Noi tot timpul vehiculăm şi datele despre sistem. De exemplu, în situaţia de acum avem peste 600 de persoane la Terapie Intensivă, însă avem peste 1000 de locuri destinate numai pentru pacienţii COVID. Deci nu suntem deloc la limită”, spune Klaus Iohannis.
El spune, însă, că se caută soluţii pentru majorarea numărului de locuri
„Pe de altă parte, am avut solicitarea către guvernanţi să caute soluţii pentru a avea mai multe locuri la Terapie Intensivă. şi mai multe locuri pentru pacienţii care se internează nu într-o stare foarte gravă, dar într-o stare care necesită spitalizare. Deci noi vom face tot ce trebuie pentru a preveni intrarea în stare critică a sistemului spitalicesc”, adaugă şeful statului.
El a criticat decizia autorităţilor de a măsi numărul de paturi ATI, dar nu a existat personal specializat.
„Eu nu sunt adeptul măsurilor heirupiste. Trebuie studiat foarte bine unde se pioate realiza o mărire a numărului de paturi în Terapie Intensivă şi acolo să se facă. Nu vreau să ajungem la situaţii, care au existat, că s-au instalat paturi de Terapie Intensivă, dar nu a existat personal specializat, iar întreg eforful a fost în van”, mai afirmă Iohannis.
Iohannis cere o metodologie
„Despre restricţii am vorbit destul de mult şi am observat cu toţii că descentralizarea deciziei pentru restricţii a fost un lucru bun, însă este nevoie de mai multă clarificare şi am convenit, chiar în discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii Institutului, cu domnul ministru Tătaru şi cu echipa mea, să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, mai eficiente şi mai corelate cu situaţia din fiecare localitate şi din fiecare judeţ”, a spus Klaus Iohannis după ce a vizitat Institutul Naţional de Sănătate Publică.
El apreciază că, astfel, autorităţile vor fi mai eficiente.
„În acest fel vom putea lua mai repede măsurile care se impun, în acest fel vom putea să evităm, ca să zic aşa, restricţii prea dure. Însă, repet, măsurile de bază rămân cele discutate: masca, distanţa, igiena”, a adăugat şeful statului.
„Am purtat o discuţie mai lungă despre mască. Cam toţi specialiştii sunt de părere că masca este extrem de utilă, dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Deci, pot să vă spun de pe acum că vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purătm mască. Eu recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă, deci în spaţiul public, indiferent că este în interior sau în exterior, e bine pentru noi, pentru cei apropiaţi să purtăm mască”, a spus Klaus Iohannis, după vizita de vineri de la INSP.
„Măsurile de bază rămân cele discutate: masca, distanţa, igiena”, a mai spus şeful statului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe