- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.11.2015, 10:23)
- Adelina Dragomir , Bogdan Stanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis participă la summit-ul UE-Africa şi la Consiliul European, care vor avea loc în Malta. Declaraţiile preşedintelui înainte de plecare
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri şi joi, la summit-ul UE-Africa şi la Consiliul European extraordinar, care au loc în Malta, ambele reuniuni având ca temă principală migraţia, şeful statului precizând că România nu şi-a schimbat poziţia faţă de acest dosar.
Urmărește
7970 afișări
Preşedintele Iohannis transmite o declaraţie de presă la ora 11.30
Prima reuniune va avea loc miercuri, în Malta, reunind liderii Uniunii Europene şi mai multe ţări din Africa.
"Scopul acestei întâlniri este de a găsi cele mai bune căi pentru a opri migraţia", a precizat Iohannis, care a explicat că summit-ul îşi propune să găsească soluţii pentru valul migraţionist care ameninţă sudul Uniunii Europene.
"Este evident că aici avem nevoie de un mecanism de sprijin pentru ţările africane pentru a fi în situaţia să controlăm şi să îngrădim această migraţie", a spus preşedintele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Potrivit programului oficial al vizitei, summit-ul va continua şi joi, când preşedintele Iohannis va participa la ceremonia semnării documentului pentru înfiinţarea Fondului Fiduciar pentru Africa (EUTF Africa). Acesta a fost aprobat de Uniunea Europeană pentru a ajuta financiar ţările din Africa în eforturile de a combate efectele fluxului migraţionist.
Joi va avea loc în Malta şi un Consiliu European extraordinar, care va avea ca temă centrală tot migraţia, însă abordarea va fi una "generală", a spus Klaus Iohannis.
"După întâlnirile pe care le-am avut în ultimele luni de zile s-a văzut că este încă nevoie de foarte multă coordonare", a spus preşedintele.
Dosarul migraţiei va fi discutat în contextul nevoii de întărire a controlului la graniţele externe ale Uniunii Europene. "Suntem de părere că trebuie întărite graniţele externe ale UE, şi aici nu vorbim despre graniţele noastre, care funcţionează foarte bine, ci de alte graniţe, pe unde intră fluxul în Europa", a precizat Iohannis.
O altă temă de discuţie va fi legată de gestionarea "hotspot"-urilor unde sunt primiţi şi înregistraţi refugiaţii.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, la ambele reuniuni, va susţine aceeaşi poziţie a României, care rămâne neschimbată.
"România este solidară cu celelalte state membre UE şi doreşte împreună cu acestea să găsească cele mai bune soluţii pentru a putea gestiona acest flux important de refugiaţi. România are un control riguros la propriile graniţe şi nu au apărut niciun fel de probleme specifice la noi în ţară", a spus el.
Mai mult, şeful statului a subliniat că România rămâne implicată în multe acţiuni europene şi internaţionale care vizează acest fenomen, precum în Agenţia FRONTEX.
Iohannis a afirmat că, pentru ţările de origine a refugiaţilor, UE va trebui să se implice în procesul de "pacificare", iar, pentru ţările de tranzit, va trebui întărită colaborarea între statele membre pentru a le ajuta să gestioneze la rândul lor fluxul de refugiaţi.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace