- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.10.2014, 22:10)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis: Ponta să nu mai ia DNA peste picior şi să-şi trimită colegii la vot, în loc să boicoteze
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, luni, că premierul Victor Ponta ar trebui să nu mai ia DNA "peste picior", ci să-şi trimită colegii de partid la Parlament pentru a vota încuviinţarea solicitărilor procurorilor, în loc să boicoteze, menţionând totodată că astfel DNA face "ordine" în PSD.
Urmărește
444 afișări
Iohannis: Ponta să nu mai ia DNA peste picior şi să-şi trimită colegii la vot, în loc să boicoteze (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
Liderul PNL a amintit, la B1TV, că liberalii au solicitat în repetate rânduri să fie supusă votului final din Camera Deputaţilor Legea amnistiei şi graţierii pentru a fi respinsă, lucru care nu a dorit de PSD.
"Se pare că într-adevăr în PSD există cercuri care au dorit să promoveze această lege pentru ei, nu pentru alţii (...) Astăzi în Cameră trebuie să se voteze pentru încuviinţare, şi cine credeţi că nu a venit la vot? PSD din cred 186 câţi sunt ei au venit 22. Deci au boicotat practic votul din Camera Deputaţilor, oare de ce? Iar prim-ministrul are o poziţie foarte stranie. Prim-ministrul, candidatul la Preşedinţie care ne spune că vrea stat de drept, vrea justiţie independentă, vrea nu ştiu ce unire. Acest domn, Victor Ponta, declară lucruri foarte curioase. Spune, de exemplu, că nu DNA pune preşedinte la PSD. Păi, nici nu a încercat DNA să pună preşedinte la PSD, DNA încearcă să facă ordine în partidul domniei sale şi sper să şi reuşească. Această afirmaţie nu este la locul ei absolut deloc şi prim-ministrul, preşedinte PSD, dacă dorea să comenteze aceste chestiuni, putea să le comenteze, dar nu luând DNA peste picior în acest mod, este inadmisibil", a declarat Iohannis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
El i-a cerut lui Ponta "să facă bine să aibă o poziţie clară" dacă doreşte justiţie independentă şi stat de drept şi să le ceară parlamentarilor să încuviinţeze solicitările procurorilor.
"Este un lucru excelent că DNA se ocupă de aceste lucruri. Mie îmi convine şi cred că oricărui politician serios îi convine să se facă odată ordine, fiindcă noi care chiar încercăm să rezolvăm nişte probleme nu se simţim confortabil dacă oameni care sunt în zona politicului aruncă o îndoială asupra întregii clase politice", a mai spus liderul PNL.
Iohannis a fost întrebat care crede că sunt efectele dosarelor de corupţie instrumentate de DNA în ultima perioadă în ceea ce priveşte participarea la vot.
"Oamenii sunt nemulţumiţi, cum suntem şi noi doi mulţumiţi de aceste dosare, şi vor merge şi vor sancţiona pe cei, sau pe cel, pe care îl bănuiesc că este parte a sistemului. De asta vorbesc eu de câteva săptămâni de un sistem şi de un candidat al sistemului (...) Evident că nu sunt parte a acestui sistem. Oamenii or să facă foarte lejer diferenţa între unii care au avut în trecut anumite probleme şi mine care chiar nu sunt în niciun fel, nici măcar legat de acest sistem", a declarat Iohannis.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că o persoană nu era arestată nici în perioada comunismului de către procurori dacă dorea să fie şef la partid, iar sancţiuni trebuie aplicate acelora care încalcă legea, dar că, altfel, nu spune DNA cine să fie ales preşedinte al unui partid.
Întrebat de presă dacă va avea o discuţie în interiorul partidului în legătură cu viitorul preşedinte PSD în condiţiile în care, din stenograme cel puţin, reiese că există discuţii legate de funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Vreau să vă spun un lucru: eu cred că nici pe vremea comuniştilor nu te arestau procurorii dacă vroiai să fii şef la partid. Deci, ce se întâmplă într-un partid, într-o democraţie, este de a se alege de către acei membri. Să-ţi facă cineva dosar penal..? Păi ce? O să numească DNA şef la partide? Asta este culmea! Evident că, dacă cineva încalcă legea, răspunde, dacă nu, însă, trăim în Europa, trăim într-o ţară liberă şi nu ne spune DNA pe cine să alegem şef la vreun partid, nici la PSD, nici la PNL, nici la PC /…/ aşa încât cred că trebuie să rămânem în limitele Constituţiei şi ale democraţiei".
Anterior, Ponta a declarat că nu cunoaşte amănunte despre dosarul în care sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, el arătând că, dacă trebuia să fie arestaţi toţi cei care vorbesc despre şefia PSD, atunci şi el ar fi trebuit arestat în 2010, când a fost ales în fruntea partidului.
El a arătat că nu cunoaşte amănunte despre dosarul în care sunt implicaţi purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, şi deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc şi nu cunoaşte nimic despre promisiuni privind funcţii contra legii.
”Nu cunosc aceste lucruri, nu comentez nimic care ţine de dosare penale”, a spus Ponta.
Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA.
Hrebenciuc i-ar fi cerut să se asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său din PSD ar fi acceptat-o.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe