Iohannis, un nou atac la PSD, la un eveniment în Suceava: PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii

Preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri, la inaugurarea celui mai modern ambulatoriu de spital de stat la Suceava, că guvernarea PSD a pus din condei măsuri în programul de guvernare cu care i-a amăgit pe români, „însă a rămas repetent”.

Urmărește
505 afișări
Imaginea articolului Iohannis, un nou atac la PSD, la un eveniment în Suceava: PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii

Iohannis, la inaugurarea celui mai modern ambulatoriu de spital de stat: PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii

Iohannis a felicitat autorităţile din Suceava pentru inaugurarea noului ambulatoriu integrat de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, spunând că are toată aprecierea pentru această iniţiativă locală care „demonstrează cum o administraţie responsabilă orientată către cetăţean a reuşit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă”, în care pacientul să fie tratat în condiţii pe care le-ar numi „normale”.

„Cu atât mai importantă este această realizare, cu cât vine într-un context în care guvernarea PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii! În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidenţiat reformat, iar eşecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident. Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc şi îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în ţară. Extinderea şi modernizarea acestui ambulatoriu şi vreau să se ştie foarte clar, s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi cu fonduri europene. Inversarea piramidei serviciilor de sănătate este o prioritate pentru sistemul de sănătate românesc, în vederea îmbunătăţirii performanţei, dar şi a sustenabilităţii”, a afirmat preşedintele.

Potrivit lui Iohannis, asistenţa medicală spitalicească, predominantă în România, dovedeşte o structură a sistemului sanitar perimată şi generatoare de costuri pe care ţara nu şi le permite, aceasta fiind concluzia generală a experţilor şi a rapoartelor asupra sistemului de sănătate românesc.

„Regândirea structurii asistenţei medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive şi de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluţia pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali. Am subliniat aceste aspecte ori de câte ori am avut ocazia, solicitând decidenţilor să acţioneze. Din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare”, a adăugat şeful statului.

Iohannis a spus că medicina primară şi cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcţia sustenabilităţii, a performanţei şi, în definitiv, a traiectoriei europene: „a trata pacienţii în ambulatoriu conduce la degrevarea spitalului de anumite sarcini, la reducerea costurilor, cu beneficii pentru pacient, comunitatea medicală şi sistemul de sănătate. Pacientul va beneficia de un serviciu medical de calitate, atunci când are nevoie şi acolo unde are nevoie, personalul medical din ambulatoriu îşi va putea desfăşura activitatea într-un spaţiu modern şi dotat foarte bine, aici, la dumneavoastră, iar cel din spital se va putea concentra asupra acelor pacienţi care într-adevăr necesită spitalizare. Pe scurt, acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la inaugurarea ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, construit în mai puţin de un an.

Autorităţile locale spun că este vorba despre cel mai modern ambulatoriu din spitalele de stat, având toate specialităţile integrate, cu circuit separat pentru copii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că ambulatoriul a costat 7,3 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro a fost construcţia, iar restul aparatura. Din suma totală, 5,3 milioane de euro au venit din fonduri europene, iar restul de la autorităţi şi din banii spitalului. Ambulatoriul se întinde pe 4.100 de metri pătraţi şi are 23 de cabinete medicale.

„Să nu se teamă nimeni de descentralizare”, a spus Flutur.

La finalul inaugurării, preşedintele şi autorităţile au plantat un copac în curtea spitalului.

Taguri:
iohannis,
spital,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici