- Home
- Politic
- (24.03.2023, 22:26)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu, despre vizita lui Xi Jinping la Moscova: Printre cei care au pierdut aş trece România/ O ţară cum e România nu-şi poate permite să fie sluga perfectă
- Ion Cristoiu: Rusia nu mai e singură. Partea economică a războiului din Ucraina este Occident plus Ucraina, plus America şi Rusia plus China. În aceste condiţii, Rusia nu mai are cum să fie izolată. Tot ce s-a întîmplat acum cu această vizită este un eşec uriaş al strategiei americane.
- Ion Cristoiu: Uitaţi-vă cât de inteligent procedează occidentalii. Macron, Pedro Sanchez. Noi, faţă de ei, am pornit în 1990 cu un avantaj uriaş. A fost o perioadă de curte uriaşă făcută Chinei şi China, nouă. Noi, spre deosebire de toate ţările socialiste şi de Rusia noi veneam cu un avantaj uriaş. Relaţia China-România în perioada Războiului Rece.
- Ion Cristoiu: Uitaţi-vă cât de bine joacă Zelenski. Nu ştiu, poate că îi dă voie. Criminalul Putin, ăla pătat de sânge şi care le-a luat copiii, s-a pupat cu Xi. Nu era temei pentru Zelenski, pentru ucraineni să facă gălăgie? A făcut gălăgie? Nu. (...) O ţară cum e România nu-şi poate permite în această lume care se schimbă să fie sluga perfectă.
Urmărește
2280 afișări
Ion Cristoiu, despre vizita lui Xi Jinping la Moscova: Printre cei care au pierdut aş trece România/ O ţară cum e România nu-şi poate permite să fie sluga perfectă
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că atât China, cât şi Rusia au avut de câştigat de pe urma vizitei lui Xi Jinping la Moscova care a deschis apetitul liderilor occidentali pentru ţara asiatică, mai puţin României care nu a ştiut să fructifice avantajul uriaş pe care l-a avut în relaţia cu Beijingul încă din timpul Războiului Rece.
Ion Cristoiu spune că vizita lui Xi Jinping la Moscova a adus mai multe victorii Chinei, care, din punct de vedere economic şi al imaginii, şi-a securizat poziţia în relaţia cu Occidentul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
“Altă victorie uriaşă a Chinei. De ce a folosit Rusia? Pentru că în acest moment, occidentalii rămânând fără piaţa asta de desfacere, fără partenerul rus, nu mai pot renunţa şi la China. Chiar că nu mai au din ce trăi. Şi în condiţiile în care sudul global începe să izoleze Occidentul. Prima victorie uriaşă a Chinei este faptul că a venit. A doua la care trebuie să fim atenţie este mesajul de protocol transmis. Preocuparea ambelor părţi, ceea ce înseamnă că a fost de acord şi China, pentru că riscurile erau aşa dacă vine restul omenirii şi zice aha China, eşti de acord cu războiul. Au venit cu şmecheria, cu acordul lui Putin, cu planul de pace, adică, totuşi a venit la Moscova să facă pace.(...) A acceptat ideea de simbolistică a prieteniei, toate certurile fiind făcute pentru prietenie. Niciun moment pe parcusul acestei vizite nu s-a simţit vreo tensiune. Deci el a dat semnalul eu sunt prieten cu criminalul de război Putin. Punct. A fost un mare câştig pentru Putin.”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la SMART TV.
Ion Cristoiu spune însă că şi Rusia a câştigat ceva şi anume ieşirea din izolare cu ajutorul economic al Chinei în condiţiile în care Moscova este supusă sancţiunilor economice din cauza războiului cu Ucraina, iar locul firmelor occidentale va fi luat de cele chineze.
“Din punctul de vedere al Rusiei, a câştigat şi ea ceva. De ce? În cadrul acestui război nenorocit, război local în care occidentul, Ucraina şi Rusia sunt vârâte până în gât şi nu ştiu cum or să iasă, eşecul este numai economic. Cu cât se lungeşte războiul, cu atât una din părţi sleieşte economic. În aceste condiţii Ucraina are avantajul că i se dă tot timpul prin aparate bani, bani şi dincolo Rusia este supusă la sancţiuni, dar a găsit nu ajutor militar, ci economic. Aşa cum Occidentul dă ajutor economic, China poate să spună, bă, dăm şi noi. (...) Rusia nu mai e singură. Partea economică a războiului din Ucraina este Occident plus Ucraina, plus America şi Rusia plus China. În aceste condiţii, Rusia nu mai are cum să fie izolată. Tot ce s-a întîmplat acum cu această vizită este un eşec uriaş al strategiei americane”, a explicat publicistul.
Ion Cristoiu atrage atenţia că, în timp ce liderii occidentali anunţă vizite la Beijing, România stă pe tuşă, ratând fructificarea unui avantaj uriaş pe care l-a avut în relaţiile cu China încă din timpul Războiului Rece.
“Printre cei care au pierdut aş trece România. Uitaţi-vă cât de inteligent procedează occidentalii. Macron, Pedro Sanchez (n.r. şi-au anunţat vizite în China). Noi, faţă de ei, am pornit în 1990 cu un avantaj uriaş. A fost o perioadă de curte uriaşă făcută Chinei şi China, nouă. Noi, spre deosebire de toate ţările socialiste şi de Rusia noi veneam cu un avantaj uriaş. Relaţia China-România în perioada Războiului Rece. Până şi Zelenski este mai puţin antichinez decât noi. Noi chiar am pierdut o şansă uriaşă. (...) Nimeni nu spune să fii cu fundul în două luntrii, însă lecţia României în al doilea Război Mondial, cu mareşalul care a spus că merge până la capăt... o ţară ca România nu-şi poate permite să meargă cu nimeni până la capăt. Îţi păstrezi relaţiile, nu trădezi... Aţi uitat unde s-a tradus cartea lui Iohannis, Pas cu pas? Nu în China?”, aminteşte publicistul.
Ion Cristoiu mai spune că România nu-şi poate permite să fie sluga perfectă într-o lume aflată în permanentă schimbare şi trebuie să lase mereu o uşă deschisă, aşa cum a făcut şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.
“În cadrul relaţiei cu Ucraina nimeni nu spune să fii trădător, dar pe undeva păstrează-ţi uşa deschisă. Chiar şi când a fost cu Rusia pentru că relaţiile s-au înrăutăţit înainte de război. Nu te costă nimic. Trimite-l pe patriarh, pe preşedintele Academiei. Uitaţi-vă cât de bine joacă Zelenski. Nu ştiu, poate că îi dă voie. Criminalul Putin, ăla pătat de sânge şi care le-a luat copiii, s-a pupat cu Xi. Nu era temei pentru Zelenski, pentru ucraineni să facă gălăgie? A făcut gălăgie? Nu. (...) O ţară cum e România nu-şi poate permite în această lume care se schimbă să fie sluga perfectă. Iohannis se duce la Bruxelles, ţine o conferinţă de presă şi tema nr. 1 este Ucraina. Este inimaginabil”, a susţinut publicistul.
„Nu au curaj să desfiinţeze pensiile speciale pentru că este ultracostisitor din punct de vedere electoral”
Ion Cristoiu arată liderii de la Bucureşti manifestă slăbiciuni nu numai în politica externă, ci şi în cea internă, aceştia neavând curajul să spună că desfiinţarea pensiilor speciale este un angajament pe care trebuie să-l respectăm pentru a primii banii din PNRR.
“Aţi văzut cum a fost prezentat PNRR-ul? Au venit 80 de miliarde. A făcut Iohannis rost de bani, sunt pe gratis. Imaginea era aşa au venit 80 de miliarde şi nu mai ştim ce să facem cu ele. Normal era să spui poporului român băi, ne dau banii dar trebuie să facem cu pensiile, cu aia, cu aia. Şi atunci s-a creat o imagine exact ca la admiterea în UE. De aici şi euroscepticismul. Noi am prezentat admiterea în UE ca pe un cadou. Românii au zis gata, de mâine e raiul. PNRR-ul nu era normal să-l prezinţi ca unor oameni maturi? E singura ţară unde a fost entuziasm. Restul nu, că ştiau că trebuie să îndeplineşti anumite condiţii. Imaginea era aşa ne dau 80 de miliarde, totul e să să facem repede un proiect. Normal era ca el să vină să spună băi români eu nu pot să semnez orice. Mai degrabă nu-l primesc. Imaginea era aşa: ei nu ştiu să-l facă şi nu ne dau banii. Până la urmă reforma pensiilor noi am trecut-o, nu ne-a obligat nimeni. Ne-am grăbit, aşa cum am făcut cu UE. În loc să negociem, gata, să facem. O manipulare infantilă. Şi acum am descoperit că trebuie să facem reforme. Nu au curaj pentru că este ultracostisitor din punct de vedere electoral”, a explicat publicistul.
Ion Cristoiu mai spune că beneficiarii pensiilor speciale sunt în toate instituţiile de forţă, reprezentând însuşi statul român, iar aceştia îi pot răsturna de la putere pe guvernanţi, fără să iasă în stradă.
“Trebuia să facem reforma fără se trecem în PNRR. Nu au făcut asta şi acum nu au curaj pentru că în sistemul acesta sunt toate instituţiile de forţă. Ei nu vor ieşi în stradă, dar te vor răsturna în boscheţi. Nu că nu vor mai avea oameni să vină la SRI, asta e şmecheria lui Ciolacu. Ăia sunt peste tot. Acum descoperim că oamenii sistemului de forţă sunt în toată democraţia. Ciolacu a zis, opa, dacă îi afectăm... afectează SRI-ul? Şi ce o să facă SRI-ul? Şi armata... Şi au zis bă, în momentul în care noi ne legăm de ei, de fapt ne legăm de statul român. De ei depind... Şi nu e nevoie de demonstraţii”, a conchis publicistul.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe