Ion Cristoiu: Ludovic Orban trebuie să demisioneze din fruntea PNL, nu a Guvernului/ Analistul, despre gestionarea pandemiei de un guvern interimar: Va fi un dezastru

  • Ion Cristoiu: Pandemia este al treilea război, eşti în plin război. Trebuie să fii iresponsabil să schimbi generalul care conduce, nu ai cum. Pentru că plecarea lui Ludovic Orban nu înseamnă numai transformarea guvernului plin în interimar, înseamnă că nu mai funcţionează maşinăria
  • Ion Cristoiu: Ciucă este un pilot care trebuie să mai colaboreze cu vreo 10, nu ştie manetele. Totuşi, este ministrul Apărării, nu are relaţii de autoritate asupra altora. Până când va pune el mâna pe manete, ne-a luat dracu. Sunt aproape sigur că unii din miniştri spun "da de ce să ascult eu de Ciucă, cine-i Ciucă ăsta?"
  • Ion Cristoiu: Două diversiuni sunt la ora actuală în presa militarizată: concentrarea pe AUR, care este o prostie, şi concentrarea pe aceste demisii guvernamentale şi nu mai discută nimeni eşecul lui Klaus ohannis
Urmărește
1141 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Ludovic Orban trebuie să demisioneze din fruntea PNL, nu a Guvernului/ Analistul, despre gestionarea pandemiei de un guvern interimar: Va fi un dezastru

Ion Cristoiu: Ludovic Orban trebuie să demisioneze din fruntea PNL, nu a Guvernului/ Analistul, despre gestionarea pandemiei de un guvern interimar: Va fi un dezastru

Publicistul Ion Cristoiu avertizează că, prin demisia lui Ludovic Orban şi numirea lui Nicolae Ciucă premier interimar, administrarea pandemiei va fi catastrofală deoarece prin trecerea de la un guvern cu puteri depline la un guvern interimar puterea de decizie va fi limitată şi ar putea duce la acte de insubordonare în sânul Executivului.

Ion Cristoiu spune că Ludovic Orban trebuie să demisioneze din fruntea PNL, nu a Guvernului, considerând că gestul fostului premier este iresponsabil în contextul pandemiei.

“Va fi un dezastru din mai multe motive. Chiar dezastru, dacă nu chiar o tragedie naţională. 1. Transformarea unui guvern plin, cu dreptul de a da ordonanţe de urgenţă şi care funcţiona ca maşinărie, chiar dacă avea probleme, în plină pandemie, a fost un gest de iresponsabilitate, cum vreţi,  politică, naţională, statală. Dl. Ludovic Orban trebuia să demisioneze, dacă era vorba de o asumare a eşecului, din funcţia de preşedinte al PNL şi, eventual, să-şi fi dat demisia în bloc, câţiva lideri, şi de la Bucureşti, din funcţiile de partid. În momentul în care el a demisionat, dezastrul înseamnă: 1. Nu numai că e guvern interimar, care se poate lungi, oricât s-ar da peste cap Klaus Iohannis să încropească el un guvern, totuşi durează. Cu noul Parlament, sunt probleme. Până când se validează mandatele, apar contestaţii, nu s-a terminat numărătoarea. În al doilea rând, pandemia este al treilea război, eşti în plin război. Trebuie să fii iresponsabil să schimbi generalul care conduce, nu ai cum. Pentru că plecarea lui Ludovic Orban nu înseamnă numai transformarea guvernului plin în interimar, înseamnă că nu mai funcţionează maşinăria”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu afirmă că demisia lui Orban a dus la destabilizarea raporturilor de putere şi ne-am putea trezi cu miniştrii care-i contestă autoritatea premierului interimar Nicolae Ciucă.

„Totuşi, în Guvernul Orban erau stabilite nişte raporturi de putere după 12 luni de guvernare. Ciucă este un pilot care trebuie să mai colaboreze cu vreo 10, nu ştie manetele. Totuşi, este ministrul Apărării, nu are relaţii de autoritate asupra altora, chiar dacă l-a învestit. Şi în aceste condiţii avem o problemă. Administrarea pandemiei va fi  catastrofală pentru că tocmai în acest moment, după alegeri, era nevoie de păstrarea Guvernului din două motive: 1.Nu ai voie să transformi în guvern interimar pentru că ai nevoie de ordonanţe de urgenţă şi 2. Maşinăria Ludovic Orban s-a destabilizat acum, aducând un premier care, până când va pune el mâna pe manete, ne-a luat dracu. Vine un nou om. Dacă până acum ceilalţi miniştri ascultau de Ludovic Orban, sunt aproape sigur că unii din ei spun <da de ce să ascult eu de Ciucă, cine-i Ciucă ăsta?> E vorba de relaţii de putere. Totuşi, este o iresponsabilitate. Acum, în plină pandemie să faci o criză guvernamentală, adică dublezi criza produsă de alegeri, care a făcut ca oamenii să nu se mai ocupe de administrarea pandemiei, acum tu aduci o criză guvernamentală, pe care o creezi tu”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că există două diversiuni menite să abată atenţia opiniei publice de la eşecul preşedintelui Iohannis la alegerile parlamentare de duminică, după ce a preluat rolul de şef al PNL şi a condus campania electorală a liberalilor.

“Două diversiuni sunt la ora actuală în presa militarizată: concentrarea pe AUR, care este o prostie, şi concentrarea pe aceste demisii guvernamentale şi nu mai discută nimeni eşecul lui Klaus ohannis, dacă aţi observat. Dar viaţa nu poate fi păcălită, poate că lumea nu e atentă, dar eşecul e eşec. Este ca şi discuţia despre AUR. Scriu toţi acum că e aşa, că e cutare, dar ei sunt în Parlament. Avem două fapte peste care nu putem trece: AUR e în Parlament şi Klaus Iohannis a suferit un eşec. Oricât ai încerca acum să îndulceşti eşecul ăsta, să abaţi atenţia, eşecul este eşec”, a subliniat publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici