- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.03.2019, 20:47)
- Monica Mihai , Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Ion Cristoiu: Protocolul Parchetul General-ANAF, spaima firmelor. Puterea lui Ponta, mai mare decât a lui Băsescu
Protocolul dintre ANAF şi Parchetul ÎCCJ este încă un exemplu al bătăliei pentru putere în care românii sunt victime colaterale, avertizează Ion Cristoiu. Jurnalistul spune că inspectorii fiscali de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală semănau teroare printre firmele din România.
Urmărește
2699 afișări
„ Această unitate era o unitate de comando ( DGAF, n.r.). A fost, că acum s-au mai potolit, spaima tuturor firmelor din România. Unu: prin această ordonanţă era militarizată, cum să fie militarizată? Purtau arme, puteau controla orice maşină. Pe lângă aceasta, ei, inspectorii fiscali, erau detaşaţi la parchete, 200 de inşi, care, de fapt, ei sesizau şi ei anchetau”, a explicat Ion Cristoiu.
Jurnalistul a afirmat în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" că la baza semnării acestui protocol, prin care inspectorii fiscali de la ANAF făceau şi anchete, era o ordonanţă de urgenţă dată în 2013 de Guvernul USL, condus de Victor Ponta. El a atras atenţia că ANAF-ul avea dreptul doar să facă sesizări, nu şi anchete, iar DGAF şi-a subordonat, practic, Parchetul. În plus, la ANAF erau detaşaţi şi 200 de ofiţeri SRI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Deci, iar avem o situaţie în care organul de sesizare, că ANAF-ul atât avea dreptul, să sesizeze. Domnule prin prezenta cutare, cutare noi constatăm... că este şi infracţiune. Nu tot ce controla ANAF-ul era infracţiune. În acel moment deci aveam, ca şi în cazul protocolului cu parchetul de către SRI, aveam de-a face cu o încălecare a parchetului de către această unitate. Dar având în vedere că era, potrivit recunoaşterii publice de către domnul Ponta, şi un protocol între SRI, că nu-ţi vine să crezi, şi ANAF prin care două sute şi ceva de ofiţeri SRI erau detaşaţi la ANAF şi ei erau inspectorii fiscali care se duceau, pe de-o parte la Parchet, iar pe de altă parte controlau”, a afirmat Ion Cristoiu.
El a adăugat că “acest protocol serveşte celui care are această Direcţie Generală Antifraudă şi bănuiesc că premierului şi actualei majorităţi”, dar nu atât Vioricăi Dăncilă, cât „şefilor ei”.
Ion Cristoiu spune că DNA devenise mic copil pe lângă DGAF, o adevărată maşinărie care distrugea afaceri şi destine. În opinia sa, puterea lui Victor Ponta prin acest protocol era mai mare decât a lui Traian Băsescu prin intermediul DNA.
“A te chema la DNA a ajuns... era, nu însemna nimic. Erai om de afaceri, te chema la DNA, mă rog, ieşeai de acolo arestat, nearestat. În momentul în care îţi venea maşinăria asta... Şi aveai o firmă, da, şi aveai contabili şi aveai portari şi deodată veneau băieţii cu nişte jeep-uri, parcă erau în America latină, da, pac! Blocau, confiscau... Puneau lacătul şi te înhăţau şi pe tine. În acel moment te terminai. Deci puterea lui Ponta prin acest protocol era mai mare decât a lui Traian Băsescu prin intermediul DNA”, a subliniat Ion Cristoiu.
“Şi atunci noi în loc să facem, că acum e la modă, în loc să facem autostrăzi, noi asistăm, noi suntem toţi românii victime colaterale a unor bătălii, că ei se bat, să nu uităm că Codruţa Kovesi i-a lichidat, i-a scos din joc, pe Gelu Diaconu care era la ANAF, care a fost semnatar, pe domnul Tiberiu Niţu care a fost semnatar şi pe domnul Ponta. Şi, probabil, acuma îi vine rândul ei”.
Protocolul dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ANAF a fost semnat în anul 2013 de Tiberiu Niţu, în calitate de procuror general şi de Gelu Diaconu, preşedinte ANAF la acea vreme.
La capitolul II al protocolului, intitulat "Aspecte privind operaţionalizarea Direcţiei de combatere a fraudelor" se precizează că: Inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor îşi desfăşoară activitatea „prin detaşare în cadrul parchetelor pe posturi de specialişti economico - financiari”. Prin art. 3 litera C din Protocol s-au constituit echipe mixte de procurori/inspectori ANAF care urmau să procedeze “la valorificarea informaţiilor şi strângerea probelor privind comiterea unor infracţiuni”, ceea ce înseamnă că se ocupau de anchetă.
Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 17 martie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: COMENTARIU | Lelia Munteanu: Orban, acest Nae Girimea al PNL–hotărât să taie turcii din PSD,în timp ce-i bărbiereşte
Citește și: Liviu Dragnea, probleme de sănătate după turneul la organizaţiile din ţară. Liderul PSD a ajuns la spital | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe