- Home
- Politic
- (28.11.2023, 10:06)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu, despre scandalul vaccinurilor: Este un dosar politic. Personajul cel mai important de urmărit este Dan Barna/ Cazul trimite la Ursula von der Leyen. A achiziţionat mai multe doze şi ni le-a vârât nouă pe gât
- Ion Cristoiu: Urmărirea penală începe când toţi trei au imunitatea parlamentară ridicată. Documentele care s-au dat în presă nu sunt nici rechizitoriu şi nici dosarul. Sunt nişte argumente pentru ridicarea imunităţii. Toată lumea zice de ce nu e chemat ăla, de ce nu e chemat Dan Barna.
- Ion Cristoiu: În cazul lui Dan Barna, nu s-a cerut ridicarea imunităţii. Toată lumea se întreabă de ce, pentru că el a fost vicepremier pe domeniul ăsta. Nu e exclus să i se ridice mai târziu.(...) Cred că aici DNA a jucat parşiv. (....) Dan Barna nu a zis nimic până acum. Prin presă s-a sugerat că Dan Barna a colaborat.
- Ion Cristoiu: Acest caz trimite la Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Ea a negociat (...) a luat mai multe doze şi a încercat să le vâre pe gât mai multor state. Şi ne-a vârăt nouă.
Urmărește
913 afișări
Ion Cristoiu, despre scandalul vaccinurilor: Este un dosar politic. Personajul cel mai important de urmărit este Dan Barna/ Cazul trimite la Ursula von der Leyen. A achiziţionat mai multe doze şi ni le-a vârât nouă pe gât
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că dosarul DNA privind achiziţia supraevaluată de vaccinuri anti-Covid este unul politic, fiind unul dintre cele mai importante din perioada postdecembristă, iar printre efectele sale se numără îngroparea politică a celor implicaţi, satisfacerea opiniei publice, abaterea atenţiei de la marile afaceri ale pandemiei, dar şi implicarea preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Ion Cristoiu spune că toate dosarele făcute de DNA sunt politice şi că USR a contribuit la crearea ideii că, dacă eşti chemat la DNA, este mult mai grav decât dacă ai fi condamnat, ceea ce, duce la sfârşitul politic al celor implicaţi, inclusiv în dosarul privind achiziţia supraevaluată de vaccinuri anti-Covid.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
“Din punct de vedere politic, cei implicaţi în acest dosar sunt oale şi ulcele (…) În România toate dosarele făcute de DNA sunt politice. Şi acesta este tot politic. Pe de o parte, pentru că efectele sunt tot politice şi pe de altă parte pentru că în România s-a creat, prin osârdia USR, a acelora care astăzi vorbesc de intervenţia statului paralel, a presei useriste şi a unor ONG-uri, această radicalitate faţă de chemarea la DNA (…) Convocarea uneu persoane de către un procuror nu înseamnă nimic. Numai în România faptul că te cheamă la DNA a însemnat, din perioada binomului, o nenorocire (…) Avem o instituţie ultrapolitizată, DNA.(…) Procurorul a fost promovat la DNA de binomul Coldea-Kovesi în primul rând să te cheme. Şi atunci s-a creat la noi o chestie unică în lume. Chemarea la DNA este cea care are efecte. E mai gravă decât dacă te condamnă. Pentru că s-a creat această isterie de către USR, că a fi chemat înseamnă că eşti penal. Nu e adevărat”, a afirmat publicistul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.
Ion Cristoiu subliniază că, până acum, în acest dosar nu s-a început urmărirea penală a fostului premier Florin Câţu şi a ex-miniştrilor Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăila, deoarece este nevoie de ridicarea imunităţii parlamentare a celor trei.
“În cazul lui Florin Câţu, trebuie aprobarea Senatului, iar în cazul foştilor demnitari, a preşedintelui. De ce e nevoie? Legea prevede că foştii miniştri şi actualii parlamentari sunt protejaţi, deci nu a început nicio urmărire penală. Urmărirea penală începe când toţi trei au imunitatea parlamentară ridicată. Documentele care s-au dat în presă nu sunt nici rechizitoriu şi nici dosarul. Sunt nişte argumente pentru ridicarea imunităţii. Toată lumea zice de ce nu e chemat ăla, de ce nu e chemat Dan Barna. Tot ce s-a dat arată că este vorba despre referatele procurorilor pentru ridicarea imunităţii”, a susţinut publicistul.
Ion Cristoiu e convins că Florin Câţu va rămâne fără imunitate, arătând că după ce acest lucru se va întâmpla, se ridică mai multe întrebări.
„E clar că îi ridică imunitatea lui Florin Câţu. Şi atunci avem următoarele întrebări şi o să vedem lunea viitoare: Convocarea la DNA se face prin uşa din faţă sau prin uşa din dos? Presa va fi anunţată sau nu? Au loc şi alte scurgeri din dosar? Useriştii vin aşa cum se duceau pesediştii să facă scut în jurul lui Vlad Voiculescu? Vin Mălin Bot şi cu Marin Ceauşescu? (...) Şi foarte important va fi vreunul arestat preventiv sau nu? (...) Suntem la început. Ca să fie tărăboi şi va fi tărăboi, trebuie chemaţi martori. Câţi din ei voi deveni inculpaţi?”, s-a întrebat publicistul.
"Dan Barna trebuia să fie chemat primul la DNA"
În opinia sa, dosarul are mari efecte politice, iar personajul cel mai important de urmărit este deputatul USR Dan Barna, fost vicepremier, responsabil pe Sănătate în pandemie, căruia nu i s-a cerut ridicarea imunităţii parlamentare şi nici nu a fost chemat la DNA.
“Ţinta, că fiind un dosar politic şi cu mari efecte politice (...) personajul cel mai important de urmărit este Dan Barna. Dan Barna (...) este parlamentar, da? În această fază, în cazul lui Dan Barna, nu s-a cerut ridicarea imunităţii. Toată lumea se întreabă de ce, pentru că el a fost vicepremier pe domeniul ăsta. Nu e exclus să i se ridice mai târziu.(...) Cred că aici DNA a jucat parşiv. (....) Dan Barna nu a zis nimic până acum. Prin presă s-a sugerat că Dan Barna a colaborat (...) USR este foarte periculos pentru DNA, cu ONG, cu presă, cu imaginea de luptă împotriva corupţiei, şi atunci trebuie să spargi gaşca. Cum o spargi? Punând pe unul care să fie suspectat de colegi (...) Dan Barna trebuia să fie chemat primul, pentru că el a semnat, el era vicepremier, dar asta nu înseamnă că nu e în dosar. Este unul dintre cele mai mari dosare postdecembriste”, a afirmat publicistul.
Ion Cristoiu mai spune că dosarul DNA are şi un rol de decomprimare, de satisfacere a opiniei publice faţă de tot ceea ce s-a întâmplat în pandemie, dar nu exclude posibilitatea să fie şi o tactică de a îngropa marile afaceri, achiziţiile cu cântec făcute în acea perioadă.
“Faptul că au atacat la un asemenea nivel, i-au luat pe premier şi doi miniştri ai Sănătăţii, a avut un rol uriaş de decomprimare, de dezumflare, de satisfacere a opiniei publice. Adică lumea a zis: uite că e posibil, l-a luat pe premier. Pariam că nu are cum. S-ar putea ca, într-o anumită strategie diabolică, toate întrebările legate de afacerile din pandemie să se concentreze numai pe asta. Adică să fie doar despre asta şi atât. S-ar putea ca, din punct de vedere juridic, afacerile să fie beton. Şi atunci am concentrat totul aici şi alălalt a scăpat”, a susţinut publicistul.
Ion Cristoiu a adăugat că dosarul DNA trimite şi la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a negociat achiziţia de vaccinuri în numele statelor membre şi care ar fi încercat să bage pe gâtul altor ţări, inclusiv România, surplusul de vaccinuri contractate.
“Acest caz trimite la Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Pandemia a modificat din temelii UE. Pentru UE, preşedinta Comisiei, era un comisar mai răsărit. Aşa este gândită. (...) Pandemia i-a dat posibilitatea să devină regină.(...) Ea a făcut contracte în numele statelor membre UE (...) În cazul dozelor de vaccin, ea a negociat (...) şi refuză să dea Ombudsaman-ului, Avocatului Poporului, care a cerut în nenumărate rânduri corespondenţa ei cu cei de la care a achiziţionat vaccinurile, cu Big Pharma. Ea a luat mai multe doze şi a încercat să le vâre pe gât mai multor state. Şi ne-a vârăt nouă”, a mai spus publicistul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe