- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.12.2017, 23:27)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iordache, despre Statutul magistraţilor: Dacă în Parlament nu putem modifica legile, atunci unde?
Deputatul PSD Florin Iordache a precizat, miercuri noaptea, după aproximativ 11 ore de dezbateri la propunerile de modificare a Statutului magistraţilor, că s-a asistat mai mult la un „scandal” decât la dezbateri, el acuzând opoziţia că nu a respectat Regulamentul.
Urmărește
585 afișări
Iordache, despre Statutul magistraţilor: Dacă în Parlament nu putem modifica legile, atunci unde?
„E păcat că au degenerat lucrările azi şi de fapt nu a fost nicio dezbatere pentru că a fost mai mult un scandal. Dacă în Parlament nu avem o dezbatere, dacă în Parlament nu putem modifica legile, atunci unde?”, a spus Iordache, la finalul dezbaterilor şi votului pe articole a modificărilor.
El a spus că nu i s-a părut normal modul în care s-au desfăşurat lucrările în prima parte a şedinţei.
„Cât timp avem nişte reguli, cât timp prin vot la începutul şedinţei s-au stabilit anumite proceduri, eu cred că - vrem sau nu vrem - trebuie să respectăm acele reguli. Dacă avem nişte reguli stabilite clar prin Regulament, cred şi puterea şi opoziţia trebuie să le respectăm”, a spus Iordache.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri seara, noua formă a Statutului magistraţilor, la capătul a 11 ore de dezbateri aprinse. Deputaţii majorităţii parlamentare au respins toate amendamentele opoziţiei, singurule amendamente admise fiind cele care se referă la răspunderea magistraţilor în cazul erorilor judiciare.
Textul primului amendament adoptat cu 100 de voturi „pentru”, 20 de voturi „împotrivă” şi 3 abţineri, este următorul: „După ce prejudiciul a fost acoperit de stat în temeiul hotărârii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin (6), statul se îndreaptă cu o acţiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, a săvârşit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii”.
Amendamentul adoptat modifică articolul 96, alineatul 7, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, care în acest moment are următorul cuprins: „După ce prejudiciul a fost acoperit de stat în temeiul hotărârii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin. (6), statul se poate îndrepta cu o acţiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, a săvârşit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii”.
Un alt amendament adoptat prevede că „pentru repararea prejudiciului, persoana vătămată se poate îndrepta cu acţiune numai împotriva statului, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice”.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase (PSD), a anunţat că data votului final asupra acestui proiect, precum şi a proiectului de modificare a Legii ANI, va fi stabilită în următoarea şedinţă a Biroului Permanent.
Citeşte şi: Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă cu măsuri pentru menţinerea în 2018 a ţintei de deficit bugetar sub 3% din PIB
Citeşte şi: Ludovic Orban, preşedinte PNL: Dacă PSD nu-l dă afară pe Şerban Nicolae, îşi asumă grobianismul, mojicia şi nesimţirea lui
Citeşte şi: Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat şi a decretat trei zile de doliu naţional/ Ce ministere primesc cei mai mulţi bani
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe