Iordache, preşedinte interimar la Camera Deputaţilor în locul lui Dragnea, a sesizat CCR cu un conflict Parlament-ÎCCJ pe tema completurilor specializate în corupţie

Florin Iordache a sesizat, vineri, Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sanctionarea faptelor de corupţie, pe tema completelor specializate.

Urmărește
549 afișări
Imaginea articolului Iordache, preşedinte interimar la Camera Deputaţilor în locul lui Dragnea, a sesizat CCR cu un conflict Parlament-ÎCCJ pe tema completurilor specializate în corupţie

Iordache a sesizat CCR cu un conflict Parlament-ÎCCJ pe completurile specializate în corupţie

„Faptul că ei nu au făcut complete specializate, cum cere legea. E vorba despre articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 în care obliga instanţele să facă complete specializate pentru corupţie”, a afirmat Florin Iordache, luni, pentru MEDIAFAX.

Articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 prevede că: „Pentru judecarea în prima instanţa a infracţiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate”.

Deputatul PSD Florin Iordache a preluat atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în perioada 16-24 martie, potrivit unei decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial, în contextul internării liderului social-democraţiilor săptămâna trecută din cauza unor probleme la spate.

Procurorii Secţiei Speciale au transmis conducerii instanţei supreme o adresă prin care solicită detalii cu privire la constituirea completelor specializate din ÎCCJ, potrivit unor surse judiciare. Răspunsul transmis arată că toţi magistraţii de la ÎCCJ sunt specializaţi pe fapte de corupţie.

La termenul de luni, avocaţi din dosarul DGASPC, în care şi cei ai lui Liviu Dragnea, au invocat o nulitate absolută privind condamnarea de la fond, pronunţată de completul de 3 judecători. Concret, avocaţii vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie.

Avocaţii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunţat decizia în primă instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici