- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
IPP - Antonescu nu a votat niciodată în sesiunea de toamnă a Camerei Deputaţilor
Liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu, nu a participat la niciun vot în sesiunea parlamentară de toamnă, reiese dintr-un studiu realizat de IPP, ultimul vot la care Antonescu figurează ca prezent datând din 17 aprilie 2007.
IPP - Antonescu nu a votat niciodată în sesiunea de toamnă a Camerei Deputaţilor
Pe locul secund al topului deputaţilor care au absentat de la vot în Camera Deputaţilor se află social-democratul Gabriel Oprea, cu o prezenţă de doar 2,39%, şi Dan Ioan Popescu, care a votat doar în 3,69 dintre proiectele de legi.
La polul opus se află liberalul Gheorghe Gabor, cu o prezenţă de 98,92%, el nevotând, practic, cinci proiecte legislative. Gabor este urmat în topul deputaţilor care participă la şedinţele în plen de doi independenţi, respectiv Mihail Claudius Zaharia (98,7%) şi Corneliu Momanu (98,48%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
La Senat, social-democratul Octav Cozmâncă are cel mai ridicat grad de absenteism la voturile din plen, cu o prezenţă de doar 0,34%.
În topul celor care absentează de la lucrările în plen ale Camerei superioare a Parlamentului se mai regăsesc şi trei lideri de partide, respectiv Mircea Geoană (1,72%), Corneliu Vadim Tudor (3,45%), şi Marko Bela (6,90%), dar şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, cu 4,83% prezenţă.
Independentul Mihai Ţâbuleac (95,86%) şi democraţii Gheorghe David (93,45%) şi Ivan Cismaru (92,76%) sunt senatorii care au un grad ridicat de participare la voturile din plen.
„Ca o concluzie, parlamentari cu o vizibilitate foarte mare în mass media participă foarte rar la vot, în timp ce parlamentari cu o vizibilitate redusă sunt prezenţi la vot”, a declarat Doru Franţescu, coordonator programe IPP.
El a mai spus că 50 de deputaţi, printre care Gheorghe Albu (PD), Viorel Hrebenciuc (PSD), Miron Mitrea (PSD) şi Varujan Vosganian (minorităţi naţionale) nu au adresat nicio întrebare sau interpelare Guvernului.
Conform aceluiaşi studiu, deputaţii din circumscripţia Cluj sunt foarte activi din acest punct de vedere, media fiind de 135,8 întrebări sau interpelări la nivelul fiecărui deputat de Cluj. La polul opus stă circumscripţia Vrancea, cu o medie de 3,6 interpelări sau întrebări pentru fiecare deputat.
În sesiunea septembrie – decembrie 2007 a Parlamentului, deputaţii PNL şi PD au avut opţiuni de vot apropiate, iar la Senat liberalii au votat, în general, asemănător cu social-democraţii.
La Camera Deputaţilor au avut loc un număr de 352 de voturi finale în plen, dintre care 147 au întrunit consensul parlamentarilor celor trei partide politice, PNL, PSD şi PD. În 21,95% dintre cazuri, PNL şi PSD au făcut front comun împotriva PD, iar în 42,44% dintre cazuri, democraţii au votat la fel cu liberalii.
În cazul Senatului, PSD şi PNL au votat de 66 de ori altfel decât democraţii, în timp ce democraţii s-au poziţionat alături de social-democraţi la 41 de legi. Din cele 268 de voturi din sesiunea de toamnă a Senatului, în 107 cazuri, liberalii, social-democraţii şi democraţii au votat la fel.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO