IPP cere sancţionarea deputaţilor Luca şi Berci pentru că ar fi votat în numele unor colegi

IPP a transmis Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicită sancţionarea deputatului PSD Ciprian Florin Luca şi a deputatului PNL Vasile Berci pentru că ar fi votat în locul colegilor lor, precum şi a deputaţilor care au absentat şi în locul cărora cei doi ar fi votat.

Urmărește
25 afișări

IPP precizează, în scrisoare, că solicitarea de sancţionare a deputaţilor menţionaţi, precum şi a colegilor lor care au absentat şi în locul cărora s-ar fi exercitat votul, are la bază o înregistrare video făcută la şedinţa Camerei din 8 martie 2011, de către jurnaliştii HotNews.

IPP arată, totodată, în scrisoarea trimisă conducerii Camerei, că solicită şi sancţionarea deputaţilor absenţi în locul cărora ar fi votat cei doi, pentru că şi-ar fi înstrăinat cartelele.

De asemenea, IPP îi solicită preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, să constate abaterile deputaţilor şi să propună Biroului Permanent al Camerei excluderea temporară, concomitent cu suportarea de către aceştia a următoarelor consecinţe ale aplicării sancţiunii suspendării: suspendarea indemnizaţiei lunare pe timpul excluderii, suspendarea drepturilor ce ţin de calitatea de deputat, cu excepţia imunităţii, interzicerea participării la lucrările Camerei şi ale comisiilor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat, luni, în discuţie solicitarea IPP, hotărând să o trimită Comisiei juridice pentru exprimarea unui punct de vedere.

Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că astfel de situaţii se trimit Comisiei juridice, care trebuie să formuleze un punct de vedere şi recomandări Biroului Permanent, care va relua discuţia în urma primirii punctului de vedere şi a recomandărilor Comisie juridice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici