IPP: PDL şi PSD au câştigat cele mai multe proiecte pe zona dezvoltării resurselor umane

PDL şi PSD au depus şi au câştigat cele mai multe proiecte pe zona Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), se arată în studiul "Fondurile structurale, de la oportunitate de dezvoltare la buget de pradă", făcut public, marţi, de Institutul pentru Politici Publice.

12 afișări

La capitolul POSDRU, autorităţile publice locale (consilii locale şi consilii judeţene) controlate de PDL şi PSD au propus şi câştigat cele mai multe proiecte: democrat-liberalii şi-au adjudecat 13 proiecte, în valoare totală de 10.659.000 euro, PSD - 12 proiecte, care totalizează aproximativ 4.506.000 de euro, în timp ce PNL a depus şi câştigat doar şase proiecte, însumând circa 2.306.000 de euro.

Institutul pentru Politici Publice precizează că în acest program operaţional sunt alocate pentru perioada 2007-2013 aproximativ 3,476 miliarde de euro, adăugând că pe această zonă au fost cheltuiţi doar 19,10 la sută din bani. IPP precizează că sursa informaţiei privind acest procent este Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (CIS).

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) "are ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi prin asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici