IPP: PSD a câştigat cele mai multe proiecte europene pe zona dezvoltării capacităţii administrative

PSD a depus şi a câştigat cele mai multe proiecte europene pe zona Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA), potrivit studiului "Fonduri Structurale, de la oportunităţi de dezvoltare la buget de pradă", dat publicităţii, luni, de Institutul pentru Politici Publice.

Urmărește
11 afișări

În raportul redactat de IPP se arată că, pe zona PODCA, Partidul Social-Democrat, prin autorităţile publice locale (consilii judeţene şi consilii locale), a depus şi a câştigat, pentru perioada încă neterminată 2007-2013, cele mai multe proiecte europene.

Astfel, PSD are 69 de proiecte, însumând 8.514.703 euro, PNL - 40 de proiecte cu o valoare totală de 4.744.269 euro, PDL - 37 de proiecte, însumând 4.284.228 euro, UDMR - 15 proiecte ce totalizează 1.912.715 euro, în timp ce PC a obţinut 4 proiecte însumând 573.331 de euro euro.

Institutul de Politici Publice menţioneză, în studiul citat, că în privinţa Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative s-au alocat de către Uniunea Europeană pentru România, pentru perioada 2007-2013, aproximativ 208 milioane de euro, însă banii cheltuiţi ajung doar la un plafon de 12%.

În documentul citat se arată că acest procent este calculat potrivit datelor de pe site-ul AM PODCA, subliniind că, pe site-ul său, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) susţine că există doar un grad de absorbţie de 7,44% la acest capitol.

Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) are ca scop central crearea unei administraţii publice mai eficiente - consolidarea proceselor de luare a unor decizii eficiente precum şi îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei în furnizarea serviciilor publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici