- Home
- Politic
- (22.04.2020, 17:27)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iranul lansează primul satelit militar din istoria sa
- Satelitul de producţie exclusiv iraniană a fost lansat în orbită de Garda Revoluţionară
- O nouă provocare apare la orizont pentru America lui Trump
- Succesul tehnologic vine la două luni distanţă de la eşecul primei lansări
Urmărește
771 afișări
Iranul lansează primul satelit militar din istoria sa
Garda Revoluţionară din Iran a lansat primul satelit militar de observaţie în orbită. Denumit Noor (Lumina) este localizat la 425 de km altitudine faţă de suprafaţa pământului. Corpul satelitului este compus din trei elemente şi foloseşte o combinaţie de combustibil solid şi lichid. Construcţia s-a desfăşurat exclusiv în Iran iar meritul aparţine oamenilor de ştiinţă locali. Se presupune că materialele folosite la construirea sa sunt de provenienţă străină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Succesul lansării vine la două luni distanţă de eşecul primului satelit de observaţie. Denumit Zafar (Victorie) a fost distrus la sol de racheta care-l propulsa.
Succesul tehnologic înregistrat de iranieni este o provocare suplimentară pentru statele din Golf şi SUA, scriu într-un reportaj cei de la Repubblica.
Lansarea lui Noor confirmă faptul că oamenii de ştiinţă iranieni şi-au perfecţionat capacitatea de a produce şi gestiona rachete capabile să transporte sateliţi pe orbită.
Armata iraniană a primit aprobare politică de a continua proiectul destinat lansării rachetelor. Teheranul s-a angajat să menţină programul pentru rachete în sectorul civil. Totuşi, administraţia Trump crede că o transformare militară a programului este un scenariu posibil.
Un program sofisticat de rachete va putea produce lansatoare capabile să trimită în orice colţ al lumii bomba nucleară.
Planul american de aplicare a sancţiunilor către Iran prevede două direcţii pentru acest an: stoparea dezvoltării armei atomice şi blocarea unui program militar pentru dezvoltarea rachetelor.
Cu sau fără bomba atomică, iranienii au demonstrat că au capacitatea de a trimite în orbită rachete şi rămâne doar o chestiune de timp până când vor lansa rachete cu rază lungă către principalii adversari: SUA, Arabia Saudită şi Israel.
Sursa foto: profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
astăzi, 17:42