Jeffrey Franks şi membrii delegaţiei FMI, rugaţi să se prezinte în faţa parlamentarilor români

Membrii delegaţiei FMI, prezenţi, vineri, la întâlnirea cu deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe, au fost rugaţi, la începutul întrevederii, de către preşedintele comisiei, Maria Barna, să îşi spună numele, reprezentanţii din delegaţie conformându-se şi precizându-şi şi calitatea în care participă.

1181 afișări
Imaginea articolului Jeffrey Franks şi membrii delegaţiei FMI, rugaţi să se prezinte în faţa parlamentarilor români

Jeffrey Franks (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Suntem onoraţi de faptul că delegaţia FMI a acceptat invitaţia comisiei. Sunt prezenţi colegi membri ai comisiei din arcul guvernamental cât şi din opoziţie", a spus preşedintele comisiei, Maria Marna, la începutul întrevederii, după care deputaţii prezenţi s-au prezentat, fiecare, precizând numele şi partidul din care fac parte.

După prezentarea deputaţilor, preşedintele comisiei, Maria Barna, i-a rugat pe membrii delegaţiei FMI să se prezinte, ea spunând că aceştia sunt, în mod sigur, cunoscuţi de către parlamentarii români, din misiunile pe care le-au desfăşurat până acum.

Membrii delegaţiei FMI s-au conformat rugăminţii şi s-au prezentat, adăugând şi calitatea în care participă la întrevedere, acestea fiind ca şi în cazul părţii române, traduse.

Şi şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, s-a prezentat, spunându-şi doar numele şi calitatea de şef al misiunii.

Întrebat, după întrevedere, ce părere are despre faptul că a fost rugat să se prezinte, Franks a evitat să răspundă, spunând că va face o declaraţie completă la sfârşitul vizitei şi că întâlnirile cu parlamentarii sunt extrem de importante.

Preşedintele comisiei, Maria Barna, a precizat, după întrevedere, că i-a rugat pe membrii delegaţiei FMI să se prezinte deoarece crede că nu toţi colegii i-au cunoscut.

"Noi nu am pus numele, cred că aşa se face, ca uzanţă protocolară, dar cred că toată lumea îi cunoaşte", a spus Barna, care a arătat că nu aceasta i se pare cea mai importantă întrebare, ci cea referitoare la discuţiile în sine.

Solicitaţi de către jurnalişti, după întrevedere, să precizeze numele membrilor delegaţiei FMI, în condiţiile în care aceştia s-au prezentat, mai mulţi deputaţi, membri ai comisiei de Buget -Finanţe, nu au reuşit, ei menţionându-l doar pe Jeffrey Franks.

La întrevedere au participat doar 13 din cei 33 de membri ai comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici