Voicu a spus că adoptarea legii privind introducerea votului uninominal la alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor este un pas important, "chiar dacă nu esenţial", pentru reforma clasei politice.
El a adăugat că legea adoptată, marţi, de deputaţi, întruneşte două condiţii esenţiale pentru reforma electorală: votul dat direct, uninominal, şi asigurarea că un număr cât mai mic de alegători nu vor fi reprezentaţi în Parlament.
Voicu a afirmat că există însă temeri că legea va fi atacată la Curtea Constituţională din cauza prevederilor referitoare la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal.
El a spus că PNL, deşi susţine politic alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal, ar fi preferat ca această prevedere să facă obiectul unei legi separate, tocmai pentru a nu se periclita şi votul uninominal pentru Senat şi Cameră din cauza unui eventual atac de neconstituţionalitate pe textul referitor la preşedinţii de consilii judeţene.
Voicu a mai afirmat că, în ultima perioadă, deciziile Curţii Constituţionale au devenit "puţin previzibile", iar responsabilitatea pentru eventuala amânare a intrării în vigoare a votului uninominal va reveni "celor care nu au avut raţiunea" să accepte ca alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal să facă obiectul unei alte legi.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, Legea votului uninominal. Actul normativ a fost adoptat cu 231 voturi "pentru", 11 voturi "împotrivă" şi 18 abţineri.